Siyaset

AKAR PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Geçtiğimiz hafta Çayırova Belediyesindeki usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarını Meclis gündemine getiren CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar iddiaların ve sorumluların peşini bırakmıyor.

6 Nisan 2018 Saat: 09:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.091 kez okunmuştur

AKAR PEŞİNİ BIRAKMIYOR
AKAR PEŞİNİ BIRAKMIYOR

GÖREVDEN ALINACAKLAR MI?

Geçtiğimiz hafta Çayırova Belediyesindeki usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarını Meclis gündemine getiren CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar iddiaların ve sorumluların peşini bırakmıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemi ile Meclise soru önergesi veren Akar, Çayırova Belediyesindeki iddialar için soruşturma açılmasını isterken Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin de görevden alınması gerektiğini söyledi.

BALIK BAŞTAN KOKMUŞTUR

Mecliste yapmış olduğu konuşmada Belediye Başkan Yardımcısı Reik Tartar’ın almış olduğu arsalara değinen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, özel kalem müdürünün de aile şirketi gibi çalıştığını belirterek bu iddiaların derinlemesine araştırılması için Bakanlığın derhal Çayırova Belediyesi hakkında soruşturma yaparak sorumluların da görevden uzaklaştırılması gerektiğini belirtti. Akar önergesinde, Refik Tartar’ın aylık 41 bin TL gibi taksit ödemelerine dikkat çekerek bu ödemeleri nasıl yaptığını sordu.

ETİK OLMAYAN BAŞKANIN HALA GÖREVDE OLMASIDIR

Akar, mecliste yapmış olduğu konuşma sonrası yaşanan sürece de değinerek, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin alelacele Refik Tartar’ı görevden aldığını ancak tüm kararlarda imzası olan Şevki Demici’nin görevde olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bakan Soylu’dan biran önce gerekli adımları atması gerektiğini önergesinde belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Demirci’nin yaptığı açıklamaya da değinerek,  Belediye Başkanı olarak ‘ Etik’ değildir diyeceksin ama tüm satışlarda imzayı atacak ve hala o koltuğu işgal’ edeceksin. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapılan tüm soruşturmalar da hiçbir usulsüzlük ve yolsuzluğun olmadığı CHP’li Belediye Başkanlarını görevden aldı. Bakalım artık etrafa saçılmış olan Çayırova’yı Çamurova’ya dönüştüren Belediye Başkanı ve sorumluları görevden alacaklar mı? Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız’ dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑