whatsapp

Kültür/Sanat

AKKİRAZ’LILAR KAZ GECESİNDE BULUŞTU

Gebze’de geniş bir nüfusa sahip Ardahan İli Çıldır İlçesi Akkiraz Köyü Derneğinin geçtiğimiz hafta düzenlediği geleneksel Kaz gecesi yoğun ilgi ile gerçekleşti.

6 Şubat 2020 Saat: 12:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.175 kez okunmuştur

AKKİRAZ’LILAR KAZ GECESİNDE BULUŞTU
AKKİRAZ’LILAR KAZ GECESİNDE BULUŞTU

AKKİRAZ’LILAR KAZ GECESİNDE BULUŞTU

Gebze’de geniş bir nüfusa sahip Ardahan İli Çıldır İlçesi Akkiraz Köyü Derneğinin geçtiğimiz hafta düzenlediği geleneksel Kaz gecesi yoğun ilgi ile gerçekleşti.

Bölgemizde bulunan yöre dernekleri tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kaz geceleri yöre halkının bir biriyle yılda bir kez olun bir araya gelerek geleneklerinin yaşatıldığı. geçmişin anılarının tazelendiği bir gün olarak bilinmektedir. Akkiraz Derneği her yıl düzenlediği Kaz gecesinde köylüleri ile bir araya gelerek hem eğlendiler hemdde geçmişi yad ettiler.

GECEYE YOĞUN İLGİ

Akkirazlı genç iş adamı ve Dernek yöneticisi Olcay Öğüt'ün sunumuyla Akkiraz Köyü Kültür ve Dayanışma Derneğinin İntersivin Düğün salonunda gerçekleşen Kaz gecesine CHP Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kars Ardahan Iğdır İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Baytöre, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, yörenin Gebze’de bulunan  il ve ilçe köy dernek başkanlarıyla dernek üyesi çok sayıda Akkiraz’lı geceye renk kattı. CHP Ardahan eski milletvekili Ensar Öğüt, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz  ve siyasi parti ilçe başkanları yaptıkları konuşmalarda dernek yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

BAŞKAN AKÇAY TEŞEKKÜR ETTİ

Akkiraz Köyü Dernek Başkanı Soner Akçay yaptığı konuşmada Derneğin ve yönetim kurulunun çalışmalarından söz ederek gecenin önemine değindi başkan Akçay geceye katkı sunanlara, emeği geçenlere teşekkür etti.

SPONSORLARA PALAKET

Akkiraz Köyü Kültür ve Dayanışma Dernek başkanı Soner Akçay ve yönetim kurulu Kaz gecesine katkı sunan Akkirazlı iş adamlarına Plaket verdi.

Davetliler tarafından gecenin önemine değin yapılan konuşmalarda birlik beraberlik ve dayanışmanın önemine değinen konuşmacılar Akkirazda yapılan ve yapılması gereken hizmetlere yer verdi.

YİNE COŞTU AKKİRAZ

Kaz gecesi Davul Zurna eşliğinde halayların çekilmesi ve yöresel Şah gezmesi ile başladı. Geceye katılan Akkirazlılar yaşlısı genci  gönlünce eğlendi. Köyün yaşlılarının bir birleri ile ziyareti köy gelenekleri ve geçmişin anıları ile tazelendi.

KAZ PİŞİRME GURME MUTFAĞIN İŞİ

Kaz gecelerinin önemli gün ve tanıtım gecelerin bölgede önemli bir yeri olan ve İşletmeciliğini Gökhan Torunun yaptığı SGT Gurme Mutfak tarafından hazırlanan son derece leziz Kaz ve diğer ikramlar Gurme yemek firmasının sunumu ile misafirlere ikram edildi. Geceye sunduğu hizmetlerden ötürü Akkiraz Köyü Derneği Gurme Mutfak usta ve yöneticilerini plaketle onurlandırdı.

7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑