whatsapp

Siyaset

AKSU ‘BU SİYASET DİLİNİ BIRAKIN’

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu; ‘Siyaseten kendi kitlesini konsolide edebilmek için 1400 Yıl önce karanlık çağı aydınlığa çıkartan İslam medeniyetinin doğru anlaşılması yerine karşıtlık üzerinden üstü kapal

8 Aralık 2020 Saat: 12:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.287 kez okunmuştur

AKSU ‘BU SİYASET DİLİNİ BIRAKIN’
AKSU ‘BU SİYASET DİLİNİ BIRAKIN’

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu; ‘Siyaseten kendi kitlesini konsolide edebilmek için 1400 Yıl önce karanlık çağı aydınlığa çıkartan İslam medeniyetinin doğru anlaşılması yerine karşıtlık üzerinden üstü kapalı ‘’gericilik’’ diye eleştiride bulunulmasının, sığ ve faydasız bir yaklaşımdan ibarettir’ olduğunu belirtti.

 

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, son birkaç gündür Çayırova gündemini meşgul eden CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Suyluçiçek’in ‘5 Aralık kadın hakları’ gününde yaptığı açıklamalar ve yaşanan polemikler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. ‘1400 Yıl önce kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü karanlık bir çağı, aydınlığa çıkartan İslam medeniyetinin, üstü kapalı da olsa politik kıstaslar üzerinden gerici ve baskıcı bir anlayış gibi görünmesinin yanlış bir bakış açısı olduğunu belirten Aksu, İslam medeniyeti siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel en doğru projeksiyona sahip muazzam bir medeniyettir’ dedi. Aksu’nun yazılı açıklamasının tam metni şu şekildedir.

MUAZZAM SİSTEM ‘İSLAM MEDENİYETİ’

 ‘5 Aralık kadın hakları günü’ sebebiyle CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek tarafından yapılan ve sonrasında siyasi tartışma ve polemiklere sebep olan malum açıklamalar üzerine şunları belirtmekte fayda görüyorum. Bakış açınızı yanlış örneklemeler üzerinden ideolojik olarak belirlerseniz ‘1400 yıl önce kız çocuklarını diri diri toprağa gömen karanlık bir çağda, kadına verdiği değerle haklarını veren ve ayrıcalık statüsü kazandırarak, aydınlık bir çağı başlatanın İslam medeniyeti olduğunu göremezsiniz. İslam medeniyetinde güçlünün değil her zaman haklının haklı olduğunu, adaletli olmanın en temel kural olduğunu, üretmenin, şeffaflığın ve temel hak ve hüviyetlerin her şeyin üstünde tutulduğunu göremezsiniz. Tüm insanlığın maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını eşitlik ve adalet karinesiyle çözecek adil düzen sisteminin İslam medeniyeti olduğunu göremezsiniz. Tüm bunları görmezden gelerek ‘kadınları hapsetmeyin, ülkemizi bir yerlere benzetmeyin’ gibi politik açıklamalar gerçeklikten uzak, sığ ve yanlış bir yaklaşımdır. Nitekim Soyluçiçek’in açıklamalarının da bu minval üzerine olduğu açıkça görülmektedir.

ONLARA GÖRE KADIN!

İslam medeniyeti bilimi, ilmi ve aklı referans alan ve her çağda tüm insanlığa ışık tutan, yol gösterici bir medeniyet olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Modern çağ söylemleri ve eylemleri hiçbir insan hak ve özgürlüklerine değer vermediği gibi kadına da değer vermemiştir. Aslında modern çağın ve Türkiye’de ki bir kesimin ‘kadına özgürlük’ diyerek sıraladığı istekler kadın için değil istediği kadına ulaşma özgürlüğünün isteğidir. Onların biçtiği kadın rol modelinde kendi tercihiyle evinde bulunan kadın hapsedilen, hayatın koşuşturması içerisinde horlanan, şiddet gören, tacize uğrayan, her konumda ve alanda cinsel bir obje olarak gösterilmek istenen kadın ise ‘özgür’ kadın oluyor. Onlara göre Filistin’de, Suriye’de, Yemen’de, Irak’ta, Arakan’da, Türkistan’da tecavüze uğrayan ve öldürülen kadın olmanız yada dünyanın her hangi bir yerinde zulme uğrayan kadın olmanız önemli değil. Onlar için önemli olan onların istediği gibi yaşayan kadın olmanızdır. İslam medeniyeti onların yanlış anladığı gibi baskıcı bir medeniyet değildir. İslam, kuralları koyar ve uygulanıp uygulanmamasını kişilere bırakır.

HATALAR KİŞİLERİNDİR

Bu zihniyet ve düşünce, çağdaşlık ve beraberinde gelen söylem ve eylemlerle hiçbir konuda çözüm üretememiştir. Çözüm her zaman İslam medeniyeti olmuştur. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de adalet, şeffaflık, bilim, ilim, üretim, insanı ve toplumu yücelten birçok değer siyasiler tarafından görmezden gelinerek siyasi yada şahsi ikbal ve ideolojilere kurban edilmiştir. Asıl olan kişilerin yapmış oldukları hatalar ve yanlışlardır.  Çünkü İslam medeniyeti siyasal, ekonomik, ailevi, sosyal ve kültürel tüm yapılarımızı en güzel şekilde tarif eden ve sürekliğin sağlanması için en doğru yolu gösteren muazzam bir sistemdir. Bu vesileyle bu tür siyasi söylem ve polemiklerin ilçemize ve insanlığa bir faydasının olmayacağını ifade ederek daha faydalı bir dil ve çalışma ortaya koymamız dileğiyle’

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑