whatsapp

Güncel

“ANT OLSUN GİDECEKSİNİZ”

Gebze Atatürk Anıtı önünde Andımızı okuyan ve basın açıklaması yapan İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, “Ant olsun gideceksiniz. Ant olsun bu millet sandıkta sizden hesap soracak” dedi

16 Mart 2021 Saat: 12:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.031 kez okunmuştur

“ANT OLSUN GİDECEKSİNİZ”
“ANT OLSUN GİDECEKSİNİZ”

Danıştay 8. Dairesi okullarda okutulan andın okutulmaması yönünde alınan karara karşın İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü bugün bir basın açıklaması yaptı. Gebze Cumhuriyet Meydanı’ndaki basın açıklamasına ilçe başkanı Burak Uluköylü’nün yanı sıra İyi Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Nusret Acur, İyi Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Kayhan Özler ve Birol Elüstü, İyi Parti Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Şahin ve partililer katıldı.

İÇİMİZİ KIPIR KIPR EDİYORDU

İyi Partililer basın açıklaması öncesi hep birlikte andı okudu. Ardından İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü yaptığı basın açıklamasında, “Hep bir arada iken sormak istiyorum sizlere bu metinden rahatsız olanınız var mı? Az evvel hep birlikte okuduğumuz, okuduğumuzda dahi içimizi kıpır kıpır eden ve halk arasında öğrenci andı olarak bilinen bu metin 1933 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve KKTC’nin tüm ilkokullarında her sabah öğrenciler tarafından ders başı yapmadan okunan bir metindir. Ben ilköğrenimde eğitim alırken hatırlarım, bu andı bir öğrenci çıkar cümle cümle okurdu.

2 YIL UYGULAMADI

Okulun tüm öğrencileri de andı tekrar ederdi. Yağmur, çamur, kar, soğuk demeden bizler bu andı tekrarla okuyan öğrenci olmak için can atardık. Öğretmenimize ‘Andımızı yarın ben okuyabilir miyim?’ diyerek akla gelmeyecek şirinlikler yapardık. Öğrenci andı metni 1972 ve 1997 yıllarında iki kez değişikliğe tabi olmuş ve son halini almıştır. 2013 yılının Ekim ayında ise AKP hükümetince kaldırılmasına karar verilmiş, kararın iptali hakkında davada Danıştay 8. Dairesi andımızın okullarda okutulmasına hükmetmiştir. Ben istemiyorum. Okutulmasın inadından vazgeçmeyen iktidar alınan bu kararı 2 yıl uygulamaya koymamış aksine Danıştay idari kuruluna taşıdığı kararı 11’e 4 oyla bozdurup andımız okutulamaz kararı aldırıp dosyayı yeniden 8. Daireye iade etmiştir. Gerekçeli karar açıklanmadı.

REZİLLİKLERİ UNUTMADINIZ DEĞİL Mİ?

19 yıldır bağımsızlığı tartışılır halde olan ve ucube başkanlık sistemi ile birlikte varlığı tehlikeye giren bağımsız yargının üst mahkemesinde bulunan hukuk insanları bu karara ne gerekçe yazacak bilemiyorum. Fakat bu kararı kabul etmeyen, şer koyan ve andımız okutulmalıdır diyen 4 asil vatan evladının neden andımız okutulmalıdır diye direttiklerini merak ediyorum. Bu metinden kimler rahatsız oluyordu sahi. Hatırlayanınız var mı? Hani barış süreci diye bir safsata var idi. Habur’da, Oslo’da, Dolmabahçe sarayında yaşanan rezillikler dönemini unutmadınız değil mi? İşte tamda o dönemde pazarlık masasına oturan eli kanlı bölücü hain terör örgütü ve onların siyasi uzantıları andımızın incitici ve kabul edilemez olduğunu iddia edecek kadar aşağılık bir tutum içinde olmuş ve mevcut iktidar bu duruma kayıtsız kalmayarak 2013 yılının Ekim ayında andımızı kaldırmıştı.

VATANPERVERLİĞİNDEN DE ŞÜPHE EDERİM

Bugün bu metnin sonunda yer alan Ne Mutlu Türküm diyene cümlesini siyasi argüman olarak kullanmak niyetinde olanlar, o günlerde miting meydanlarında iktidar partisine ağza alınmayacak ifadelerle tepki göstermiş ve halka andımızın okutulacağı günlere dair namus şeref sözü vermişlerdi. Şahsi kanaatim olarak andımızın kaldırılmasının sadece siyasi bir argüman olduğuna inanıyorum. Bu metinde tek bir kelimeden dahi şikâyetçi olanın kanından da vatanperverliğinden de şüphe ederim. Bu metne muhalif olmak bayrağa, cumhuriyete isyan etmekle eş değerdir. Andımızın kaldırılmasına ses çıkaramayan hiçbir siyasi unsurun bugünden sonra Türklük ve milliyetçilik söylemlerini samimi bulmadığımı da eklemek istiyorum.

ANT OLSUN GİCECEKSİNİZ

Buradan Gebze Cumhuriyet Meydanı’ndan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtının yanı başından tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Ant olsun gideceksiniz. Ant olsun bu millet sandıkta sizden hesap soracak. Ne Mutlu Türküm Diyene! Müsaadenizle içim sızlayarak vaktinizi çalmadan basın toplantımızın ikinci başlığı ile ilgili görüşlerimizle devam etmek istiyorum. Andımız ile ilgili kararını kabul etmemiz mümkün olmayan yüksek hakimlerin oluşturduğu Danıştay aynı gün bir başka karara daha imza attı. Ve bu karar ile varlığı ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulusal ve uluslararası başarıları nedeniyle kişilere ve kurumlara vermeyi uygun gördüğü Devlet Şeref madalyası ve Şeref Nişanlarının üzerinde bulunan Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait kabartma resimler kaldırıldı.

O MADALYANIN ŞEREFİNİ ELİNDEN ALMAK

Bu konuda da bir mahkeme süreci yaşandı. Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı, Liyakat Nişanı'nda bulunan Atatürk kabartması, 15 Aralık 2013 tarihinde yönetmelikte yapılan değişiklikle kaldırılmıştı. Yapılan itirazlar sonucunda Danıştay nişanlarda Atatürk kabartmasının kullanılmasını öngördü.  Bunun üzerine Atatürk’ün makamı olan Cumhurbaşkanlığı, karara itiraz etti temyize gitti. Danıştay Cumhurbaşkanlığının itirazını uygun buldu ve madalya ve nişanlarda Atatürk resminin kaldırılmasını uygun buldu. Bu karara gerekçe ne olacak çok merak ediyoruz. Söylenecek aslında çok bir söz yok. Türkiye Cumhuriyetinin hak edene vereceği bu şeref madalyasından Atatürk’ü çıkarmak o madalyanın şerefini elinden almaktır.

KARŞILIĞINI SANDIKTA ALACAKSINIZ

Atatürk resmi, kabartması olmayan bir madalya teneke parçasıdır. Her iki başlıkta da açıkça göründüğü gibi içten içe beslenmiş bir kin ve nefretin uygulamaları sahnelenmektedir. Andımız ile Türkçülük, Madalyalar ile Atatürk hedef alınmak, milletin hafızasından silinmek istenmektedir. Bu çaba nafiledir. Atatürk sevgisi vatan sevgisindendir. Atatürk fotoğraflarını, TC ibarelerini, andımızı yaşamsal alanlardan elinizde bulunan yetki ile kaldırmanız mümkündür. Ama bu milletin bağrındaki Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini asla ama asla sökemeyeceksiniz. Millet yapmaya çalıştıklarınızın farkındadır. Ve bu yaptıklarınızın karşılığını sandıkta alacaksınız.

İÇİMİZİ SIZLATAN MANZARA

Sözlerimin sonunda bugün burada toplanan Gebzelilere, sesimizin ve görüntümüzün ulaştığı herkese bu kindar zihniyetin niyetini açıkça görmeleri için Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda metro inşaatının ortasında kalan ve gördüğümüzde içimizi sızlatan bu manzaraya bakmalarını istiyorum. İşte bu zihniyetin marifeti. Gebze’nin en önemli sembollerinden biri olan Atatürk anıtını kahrolacası karanlık zihniyetleri ile burada cezalandırdıklarını sanıyorlar. Hâlbuki biz bu anıta her baktığımızda Atatürk ve silah arkadaşları ile gurur duyuyor, bu karanlık zihniyeti nefretle ret ediyoruz. Öyle milli bayramlarda ve özel günlerde sosyal medyada yayınlanan cicili biçili görsellerle ulusalcı ve milliyetçi olunmuyor.

YIKIMA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Milli şuurunu kaybetmiş ve toplumu Araplaştırma sevdasında olanlar her yerde ve koşulda bu kirli oyunlara karşı yekvücut olmuş karanlığa, kine ve Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığına karşı göğsünü siper etmiş bu aziz milleti bulacaktır. Milli ve manevi hissiyatları ile siyasi ikbal için oynanan bir milletin refah ve mutluluk içinde olması imkânsızdır. Söz veriyoruz. İyilerin iktidarında ilk işimiz andımızı tekrar ilkokullarda okutmak, devlet madalyalarına şereflerini iade edip Atatürk fotoğraflarını koymak olacaktır. Mevcut iktidarın ve siyasi ortağının ülkemiz ve milletimiz üzerine yaratmak istediği tahribata ve yıkıma asla izin vermeyeceğiz. Tüm Gebzelileri, kamuoyunu sesimize kulak vermeye ve devletimiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı uyanık olmaya davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑