whatsapp

Sağlık

“AŞIDA CEZA ASM ÇALIŞANLARINA ÇEKTİRİLEMEZ”

Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi   ve Kocaeli İl Temsilcisi  Ömer Çeker, “aşıda özel sektörün keyfi davranışının cezası  ASM çalışanlarına çektirilemez”dedi.

31 Mayıs 2018 Saat: 13:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.621 kez okunmuştur

“AŞIDA CEZA ASM ÇALIŞANLARINA ÇEKTİRİLEMEZ”
“AŞIDA CEZA ASM ÇALIŞANLARINA ÇEKTİRİLEMEZ”

Kamu dışında yapılan aşılarda aşı takvimine uyulmadığı için Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışanlardan performans kesilmesi hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, Aile Hekimleri Komisyon Başkanı Aile Hekimi Recep Pehlivan, Komisyon üyesi Aile Sağlığı Çalışanı Hacer Gündüz ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı.

Çeker açıklamasında, “  Aşıyı yapanda bir sorumluluk olmaması nedeniyle aşı takvimi yerine keyfiyete göre aşılar yapılabilmekte Sağlık Bakanlığında bunun hesabını yapandan sormamakta ASM’de görev yapan  Aile Hekimine ve  Aile Sağlığı Çalışanına ceza kesmektedir.

TAKİPÇİSİYİZ

Bu durumda suç başkasında olduğu halde niçin başkası mahkum sorusunun cevabının aranmasını zorunlu kılmaktadır. Ortada yanlış işleyen bir sistem olduğu muhakkaktır. Buradaki sıkıntılı durumun çözülmesi yerine çalışanların itiraz ederek verilen cezanın iptali gibi bir yol izlenmesi de yanlıştır. Türk Sağlık Sen Genel Merkezide  konu hakkında Sağlık Bakanlığına başvuru yapmıştır. Sorunun kökten çözülmesi için mevzuatta gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Sendika olarak konunun takipçisiyiz.”dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑