Teknoloji

ATAK ROBOT’A ÖZEL İLGİ

Kocaeli Bilişim Fuarını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde geliştirilen "Atak Robot'a özel ilgi gösterdi.

25 Kasım 2017 Saat: 11:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.361 kez okunmuştur

ATAK ROBOT’A ÖZEL İLGİ
ATAK ROBOT’A ÖZEL İLGİ

Kocaeli Bilişim Fuarını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde geliştirilen "Atak Robot'a özel ilgi gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Kocaeli Bilişim Fuarı açılışı sonrası firma standında robot ürünlerini inceleyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Atak Robot hakkında bilgi aldı. Firma yetkilileri yerli robotun sensör sistemleriyle donatılarak insanlarla bir arada çalışmak üzere geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Firma yetkilileri, robotun Ar-Ge çalışmalarının Gebze'de kurulan Bilişim Vadisinde devam ettiğini, firmanın farklı türlerde robot geliştirmenin yanında bu tip teknolojik olanaklar ile de donatılacağını ve dünyadaki benzer markaların ürünleriyle yarışır hale geleceğini ifade etti.

Atak Robotun ilk modeli olan 6 eksenli kol tipi endüstriyel robot, sanayide en çok tercih edilen robot tipi olmasının da etkisiyle yoğun ilgiyle karşılaştı. Hamle Mühendislik yetkilileri Kocaeli Bilişim Fuarında da gerek sanayi, gerek üniversitelerden robota gelen yoğun ilgiden memnun olduklarını, fuarda pek çok proje görüşmesi yaptıklarını belirtti.

Endüstri 4.0 çözümleri

Hamle Mühendislik, Kocaeli Bilişim Fuarında Atak Robotun yanında Endüstri 4.0 çözümlerini sergilediği ayrı bir stantla da katılım sağladı. Firma bu standında Kocaelili sektör temsilcilerine Endüstri 4.0'ın tarihi, teknolojinin gelişimi ve gelecek projeksiyonları ile sunumlar yapmanın yanında kamera teknolojisi ile robotlar için geliştirilen sanal güvenlik kafesi uygulaması, makine emniyet çözümleri, Tam Dijital Fabrika Simülasyonu ile ziyaretçilere Endüstri 4.0 çözümlerini tanıtıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑