İGF

Bebeklerin meyve porsiyonlarında aşırıya kaçmayın!

Bebeklerin 6. ayda ek besinlere geçmesi ile tüketilmeye başlanan meyvelerin büyüme ve gelişmede önemli bir yere sahip olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, meyve porsiyonları ile ilgili bilgiler verdi.

26 Şubat 2021 Saat: 19:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 287 kez okunmuştur

Bebeklerin meyve porsiyonlarında aşırıya kaçmayın!
Bebeklerin meyve porsiyonlarında aşırıya kaçmayın!

BURSA (İGFA) - 6-24 ay bebeklerin meyve porsiyonları ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, 6-12 aylık çocuklarda günde 1 porsiyon, 12-24 aylık çocuklarda ise günde 2 porsiyon meyve yeterli olduğunu söyledi. Meyve tüketiminde aşırıya kaçılması çocuğun diğer besinlere karşı iştahını azaltarak yetersiz beslenmesine neden olabileceğini belirten Budak, "6-24 aylık dönemde meyve porsiyonlarını artırmak yerine çeşidi artırabilirsiniz. 6. ayda ek besinlere başlanmasıyla kabuklu, toprakta yetişmeyen ve mevsimine uygun meyveler seçilmelidir. Bir meyve çeşidiyle başlanmalı ve 3 gün bekleme kuralına uyularak çeşit artırılmalıdır. Kayısı, avokado, elma, şeftali, muz, armut, mango gibi meyveler tercih edilebilir" dedi.

MEYVE SULARINA DİKKAT!

"Meyvede çeşitlilik sağlamak için denenen meyveler küçük küçük porsiyonlarda toplam 1 orta boy meyveye (100 g) denk gelecek şekilde meyve verilebilir" diyen Budak, "Meyve sularına dikkat! Meyve suları tercih edilecekse evde katı meyve sıkacağı ile sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir böylece meyvenin lif içeriği kaybedilmemiş olur. Meyve suları sıkıldıktan sonra vitamin kayıpları meydana gelmemesi için bekletilmeden tüketilmelidir. Meyve sularını çocuklarınıza verirken içerisine giren meyve porsiyonuna ve öğünlerden hemen önce vermemeye dikkat etmelisiniz. Öğünlerden hemen önce veya öğün sırasında verilen meyve suları midede doygunluğa neden olarak çocuğunuzun yetersiz beslenmesine neden olabilir" diye konuştu.



YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑