Kültür/Sanat

BU PROJE AYAKTA ALKIŞLANIR

Kocaeli genelindeki çocuklara sanat eğitimleri veren 4 Mevsim Sanat Merkezi’nden müthiş proje.

4 Ağustos 2018 Saat: 18:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.213 kez okunmuştur

BU PROJE AYAKTA ALKIŞLANIR
BU PROJE AYAKTA ALKIŞLANIR

Sanat merkezi yurt içinde ve yurt dışında çeşitli dallarda eğitim gören çocukları Ukrayna’ya götürerek sanat eğitimlerine katkıda bulunacaklar ayrıca ülkenin en önemli festivalinde gösteri yapmalarını sağlayacaklar.

Merkez yöneticileri  bölgede belirledikleri  sponsorların destekleriyle gelen öğrencilerin dışında kendi çabalarıyla bu programda olmak isteyen yurt içindeki konservatuvarlar da eğitim gören  3-22 yaş arasında Gebze 4 Mevsim Sanat Merkezi tarafından belirlenen öğrencilerin yanı sıra Devlet Konservatuvarlarında eğitim gören öğrenciler, Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi, İzmir Milli Eğitim Bakanlığı Prömiyer Bale ve Dans Okulu öğrencilerinin yer aldığı 230, aralarında Irak, Bağdat'dan Bale Öğrencileri ile Almanya, Polonya, Litvanya, Ukrayna ve Letonya'lı sanat eğitimi alan öğrencilerle birlikte toplam 350 öğrenciyi Ukrayna’da sanat kültür festivaline götürecekler. Festival çerçevesinde  Bale, Modern Dans, Piyano, Keman, Klasik Gitar, Viyola, Flüt, Müzikal Tiyatro ve Kompozisyon dallarında eğitim almalarını sağlayacaklar.

4 Mevsim Sanat Merkezi Hakan Gerin, Gizem Şahin ve Çiler Boylu yönetiminde gerçekleştirilen proje de Öğrencilerin gelişimini ve öğrendikleri sanat kültürünü farklı milletten çocuklara aktarmasını sağlamak amacıyla 13-20 Ağustos tarihinde Ukrayna'nın en büyük festivallerinin düzenlendiği Lviv kentine bir Festival organizasyonu düzenlediklerini vurgulayarak  sponsorlarında desteği ile sanat tutkunu çocukların burada hem eğitim alacaklarını hem de gösteri yapacakları ifade edildi. Eğitimler birebir özel dersler ve toplu workshop çalışmalarından oluşmakta. Türküleri ve ezgileri diğer milletler ile paylaşacak Klasik Müzik ve Klasik Dans dersleri alan Konservatuvar öğrencileri tanıtacaklar ve dinletecekler. Ayrıca eğitimler sonucunda ise  Lviv Opera Theatre Sahnesi ve  Lviv Açık Hava Tiyatrosunda gösteriye çıkalacaklar.

Proje yöneticileri tek amaçlarının sanat ile büyüyen bir toplum yetiştirmek birbirini anlayan ve ülkemiz için faydalı bireyler topluluğu oluşturmak en büyük hedeflerinden olduğunu ifae ettiler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑