whatsapp

Güncel

ÇAYIROVA BELEDİYESİ 'SIFIR ATIK BELGESİ' ALDI

Çayırova Belediyesi 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' ile ilgi başarılı çalışmaları nedeniyle 'Sıfır Atık Belgesi' aldı.

24 Eylül 2020 Saat: 12:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.836 kez okunmuştur

ÇAYIROVA BELEDİYESİ SIFIR ATIK BELGESİ ALDI
ÇAYIROVA BELEDİYESİ 'SIFIR ATIK BELGESİ' ALDI

Atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için çalışmalarını tamamlayan Çayırova Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğü’nden 'Sıfır Atık Belgesi' aldı.

Temmuz 2019'da yayımlanan yönetmelik çerçevesinde; tüm yerel yönetimler, kamu ve özel kurum ile kuruluşlarının 'Sıfır Atık Belgesi' alma yükümlülüğü bulunuyor. Çayırova Belediyesi de ilk olarak 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' yönetmeliğini hizmet binasında uygulamaya soktu. Binadaki katlara ikili ve dörtlü gruplar halinde Kağıt-Karton, Plastik, Metal, Cam ve evsel atık kumbaraları yerleştirildi.

Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında personelin masa altlarında bulunan bireysel çöp kovaları da kaldırılarak katlarda yer alan ayrıştırma kumbaralarına atılıyor. Atık Getirme Merkezi’nde biriktirilen atıklar ise bertaraf ve geri dönüşüm için bakanlık tarafından yetkilendirilmiş lisanslı firmalara teslim ediliyor.

Daha temiz ve sağlıklı bir kent için 'Sıfır Atık' projesini ilçe genelinde de yaygınlaştırmayı hedefleyen Çayırova Belediyesi, geri dönüşüm alanında toplumsal bilinci yaygınlaştırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑