whatsapp

Güncel

ÇİLER, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olayısıyla açıklamada bulundu.

28 Ekim 2019 Saat: 16:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.335 kez okunmuştur

ÇİLER, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI
ÇİLER, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

İmkansız görülen bir zaferin kazanıldığı ve bizlere emanet edilen en büyük hediye olan Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 96. Yıldönümü’nü coşku ve heyecan içerisinde karşılıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Birinci Dünya Savaşı sonrası topraklarımızı işgal eden kuvvetlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Mücadelemizi başlatarak, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun ardından, kadını erkeği büyük çabalarla imkansızları aşmış, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’imiz ilan edilmiştir.

Olağanüstü fedakarlık ve kahramanlık örneği gösterilerek eşsiz bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nın neticesinde, vatan topraklarımızın üzerinde bağımsız yaşama iradesinin oluştuğu Cumhuriyet’imizin kuruluşu, Türk Milletinin güçlü yarınlara ulaşma gayretinin en önemli kanıtıdır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde kurulan; milletimizin doğasına en uygun yönetim şekli, her dönemde rehberimiz olan Cumhuriyet’imize Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün de dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır”bilinciyle, bizler genç nesilleri bu yolun ışığında aydınlatmalı, geleceğe ümitle bakmamızı sağlamalıyız.

29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’imizi sonsuz emekleri ve eşsiz fedakarlıklarıyla kuran başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anar; Cumhuriyet’imizin 96. Yaşını ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutlarım.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑