Güncel

ÇİLER, GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Gebze Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı nail çiler “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı” dolayısıyla açıklamada bulundu.

22 Temmuz 2017 Saat: 08:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.499 kez okunmuştur

ÇİLER, GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLADI
ÇİLER, GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler  yaptığı açıklamada, "Demokrasimizin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelen “basın” haber alma ve yayma özgürlüğünün de en etkili aracıdır"dedi.

Çiler, "Yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, içinde bulunduğumuz iletişim çağında tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumumuzu bilgilendirmelerinin yanında, vatandaşımız ile devletimiz arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedirler.

Milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın organlarının önemi, 1.yıl dönümünü geride bıraktığımız, demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize karşı gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde de ortaya çıkmış, Vatanımızın bütünlüğünü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı basın mensuplarımız her türlü takdiri hak etmişlerdir.

Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109. yıl dönümünde tüm basın mensuplarının '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını' en içten dileklerimle kutluyorum. Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir.Görevini bu anlayışla, fedakarlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünde; ilimiz basınına bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum"dedi.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑