Eğitim

DARICA FİNAL OKULLARINA REKOR BAŞVURU

Darıca Final Okulları bu hafta sonu yapacağı "Bursluluk Sınavına" 1000 öğrenci müracaatından sonra başvurulara kapılarını kapattı. 1. Gün sınav hakkı verilen Darıca Final Okullarına sınav kaydı yaptırmak isteyenlerin baş

23 Şubat 2018 Saat: 11:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.212 kez okunmuştur

DARICA FİNAL OKULLARINA REKOR BAŞVURU
DARICA FİNAL OKULLARINA REKOR BAŞVURU

Darıca Final Okulları bu hafta sonu yapacağı "Bursluluk Sınavına" 1000 öğrenci müracaatından sonra başvurulara kapılarını kapattı. 1. Gün sınav hakkı verilen Darıca Final Okullarına sınav kaydı yaptırmak isteyenlerin başvuruları rekor sayıyı aştı.Veliler bu sınav süresinin Darıca Final okullarında 1 gün olarak yapılmasına tepki gösterdiler.

Final Genel Merkezi tarafından Türkiye çapında düzenlenen DÜZEY BELİRLEME ve BURSLULUK SINAVI  Darıca Final Okullarında 24 Şubat 2018 Cumartesi günü yapılacak. Sınava bu yıl 3.sınıfta okuyanlar dahil 4.5.6.7.sınıflar DARICA FİNAL OKULLARI merkez binada 8.9.10.11.Sınıflar DARICA ANADOLU LİSESİ binasinda (Farabi Devlet Hst.Yanı) sınava girecekler. Sadece 1 gün uygulanacak olan sınav KOCAELİ VALİLİK MAKAMININ  05/02/2018 tarih ve 2450243 sayılı olurları ile yapılmaktadır.

Konuyla ilgili bilgi veren Darıca Final Okulları Müdür Murat Kaya: "Okulumuza her geçen gün ilgi artarak devam etmektedir. Bu yıl sınava bölgemiz devlet ve özel okullarından  1000 öğrenci müracaat etmiştir.Her türlü planlamamız yapılmıştır. Amacımız başarılı öğrencilere burs desteği vererek katkı sağlamak ve Türkiye çapında yapılan sınav ölçeğinde çocuklarımızın düzeylerini belirleyerek değer katmaktır. Çok yoģun ilgi oldu.Her iki okulumuzun tüm kapasitesi doldu. Memnunuz. Fakat kaydını yaptıramayanların haklı sitemleri ile de karşılaştık. 

"Son 3 gün gündür sistemi kapattık". 

Hatta bazı veliler niye 2 gün yapmadınız.Yapan okullar var diyerek eleştirdiler.  Sınav yönetmeliği gereği yasal izin onayının hükümlerine göre hareket ettiğimizi ifade ederek kurumsal sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdik. Sınava giren tüm òğrencilere başarılar dileriz" şeklinde konuştu.

Sınava girecek öğrencilere ayrıca özel hazırlanmış kalem kutusu hediye edilecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑