whatsapp

Sağlık

DARICA’YA GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZİ

Ülkemizde açılması planlanan 178 Göçmen Sağlığı Merkezi’nden birisi Darıca’ya açılacak.

9 Kasım 2017 Saat: 11:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.695 kez okunmuştur

DARICA’YA GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZİ
DARICA’YA GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZİ

Darıca Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Caner Üstüner ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Kocaeli Temsilcisi Sinem Mısırlıoğlu tarafından Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’a merkez ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi. 

Ayrıca bu sağlık yapısının yanında yine göçmenlere yönelik, psikolog ve sosyal çalışmacılarla kadınların bilgisini ve farkındalığını arttıracak bir kadın danışma merkezi de açılacak. Darıca Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı olarak kurulacak Göçmen Sağlığı Merkezi’nde hekim ve hemşireler birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini geçici koruma altındaki Suriyeli misafirlere sunacaklar. 

Kadın Danışma Merkezi’nde kadın sağlığı, erken yaşta evlilikler, okuma yazma oranın arttırılması konularına ağırlık verilecek. 

Konuyla özel olarak ilgilenen Darıca Kaymakamı Ömer Karaman projeye her zaman destek olacağını belirterek diğer kamu kurumlarıyla birlikte daha organize bir şekilde çalışılması için talimatlarını verdi. Karaman ayrıca, yoğun Suriyeli nüfusun bulunduğu ilçemizdeki önemli bir eksiklik bu merkezle birlikte giderilmiş olacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑