Güncel

DEMİRCİ AİLESİNDEN İFTAR GELENEĞİ

Gebze’nin en eski ve köklü ailelerinden Demirci Ailesi (Ustalar) 3.sü düzenlenen geleneksel İftar programında 150 aile bireyi birlikte iftar açtı. Geleneksel iftar yemeği Gebze Ramiz Köfte salonunda gerçekleşti.

4 Haziran 2018 Saat: 11:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.476 kez okunmuştur

DEMİRCİ AİLESİNDEN İFTAR GELENEĞİ
DEMİRCİ AİLESİNDEN İFTAR GELENEĞİ

GEÇMİŞ YAD EDİLDİ, GECENİN GÜZELLİĞİ PAYLAŞILDI

Gebze’de 47 hane olarak ikamet eden  Demirci ailesine mensup 150 kişinin katılımı ile bir iftar yemeği daha gerçekleşmiş oldu. Demirci ailesi (Ustagiller) Gebze’nin seçkin mekanlarından Ramiz Köfte’de düzenlenen iftar programında bir araya gelerek birlikte iftar açma geleneğini yoğun katılımla sürdürdüler. Ailelerin geçmişi yad ettikleri gençlerin birlikte kaynaştıkları iftar gecesinde geceye katılamayanlar gönderdikleri mesajlarla bu anlamlı gecenin güzelliğine ortak oldular.

DUALAR FARIZ HOCADAN

İftar saati öncesi Arıkonak Köyünden emekli imam Farız Balcı’nın okuduğu Yasin’i Şerif ve dualar Demirci ailesinden ebediyete intikal etmiş bütün merhum ve merhumeler için bağışlandı. Köy halkının etkinliklerine özel gün ve programlarında yanlarında olmayı kendisine görev bilmiş emekli imam Farız Balcı okuduğu duaları köyümüzden ebediyete intikal etmiş akraba, ve köy halkı içinde bağışladı.

İFTARA DERNEK BAŞKANI KATILDI

Demirci Ailesi İftar programına Arıkonak Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Talat Kesgin ve yönetim kurulu davetli olarak iştirak etti. Başkan Talat Kesgin, “Böylesi bir birliktelik herkesime örnek olmalı, birlik ve beraberliğinizi kutluyorum. Demirci ailesi hepimize örnek bir geleneği sürdürüyor.” dedi

EMEĞİ GEÇENLERE VE KATILANLARA TEŞEKKÜR

Gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen Zekai Demirci, Suat Demirci ve Yaşar Demirci yemek programında herkes ile tek tek ilgilenerek hizmet ettiler. Yemek programının ilerleyen saatlerinde tavşan kanı çaylar yudumlanırken İftar programına iştirak eden yaşlısından gencine bütün aile bireylerine teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

7.GÜN HABER - Özden DEMİRCİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑