Eğitim

DİLOVASI'NDA "SIFIR ATIK" EĞİTİMİ

Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi'nin ortaklaşa başlattığı çalışma ile okullarda "Sıfır Atık" eğitimleri verildi.

28 Mart 2018 Saat: 10:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.715 kez okunmuştur

DİLOVASINDA SIFIR ATIK EĞİTİMİ
DİLOVASI'NDA "SIFIR ATIK" EĞİTİMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tafarından ülke genelinde başlatılan "Sıfır Atık" projesi kapsamında Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi'nin ortak çalışması ile okullarda yapılan eğitimler ile öğrencilere anlatılmaya başlandı.

6 BİN ÖĞRENCİYE ANLATTILAR

Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği program doğrultusunda Dilovası'nda eğitim gören 6 bin öğrenciye Dilovası Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından "Sıfır Atık" projesi anlatıldı. Eğitimlere Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve Şube müdürleri de zaman zaman katıldı.

NEŞELİ EĞİTİM

Verilen eğitimlerde öğrencilerin sorduğu birbirinden ilginç sorular ile neşeli bir eğitim gerçekleşirken, eğitimlerde Dilovası Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknik ekipleri çevrenin önemi, geri kazanımın artıları, ambalaj atıkları, tasarrufun önemi, bitkisel atık yağların önemi hakkında bilgiler öğrencilere slâyt çizgi filmler eşliğinde anlatıldı.

HEDEF ÇEVREYE DURALI YENİ NESİL

Okullarda bitkisel atık yağ bidonları, atık pil kutuları ve ambalaj atık kutuları konurken her yıl tekrarlanması planlanan eğitimler ile çevreye duralı yeni nesillerin yetişmesi hedefleniyor.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑