İGF

Erzurum-Bansko arasında çevreci işbirliği

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir Eşleştirme Hibe programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile Bulgaristan Bansko Belediyesi arasında gerçekleştirilen “Çevreci Kış Turizmi İşbirliği Projesi” ile ilgili çalışmalar sürü

28 Şubat 2021 Saat: 09:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 227 kez okunmuştur

Erzurum-Bansko arasında çevreci işbirliği
Erzurum-Bansko arasında çevreci işbirliği

ERZURUM (İGFA) –   Bulgaristan’da düzenlenen kayak yarışlarında altın madalya ve kupalar kazanan Erzurumlu kayakçılarla buluşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen , projenin önemine vurgu yaptı. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir uyguladıkları Çevreci Kış Turizmi İşbirliği Projesi ile Avrupa’daki kayak merkezlerini yakından incelediklerini belirten Başkan Sekmen, Bulgaristan’daki temaslarda özellikle enerji verimliliği üzerine önemli tespit ve girişimlerde bulunduklarını söyledi. Başkan Sekmen, Erzurum'da hayata geçen Güneş Enerji Santralleri’nde olduğu gibi Palandöken Kayak Merkezi’nde enerji kayıplarının önlenmesi ve enerji tasarrufu konusunda yeni sistemleri uygulayacaklarını kaydetti.

Bu arada Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı ise, söz konusu projenin Erzurum için büyük bir önem taşıdığını kaydetti. Bulgaristan’ın Bansko kenti ile kardeş şehir olacaklarını anımsatan Aynalı, böylelikle kış turizmi başta olmak üzere iki zirve kenti arasında önemli işbirliklerinin oluşacağını söyledi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑