whatsapp

Sağlık

FARABİYEİ YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM BEBEK DOSTU UNVANI

Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde yapılan ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ kapsamında Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Bebek Dostu Unvanı aldı.

27 Haziran 2018 Saat: 09:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.233 kez okunmuştur

FARABİYEİ YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM BEBEK DOSTU UNVANI
FARABİYEİ YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM BEBEK DOSTU UNVANI

1991 yılından bugüne, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’nı sürdürmekte. Bu programın temel amacı; bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesi devam ettirilmesi ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması.

UNVANLARI TÖRENLE VERİLDİ

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinasyonunda yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda; Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi, Yenidoğan Yoğun Bakım, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Merkez ve Alikahya Yerleşkesi Bebek Dostu Unvanı aldılar. Unvan alan hastaneler için Düzenlenen törenle belgeler sağlık tesislerine teslim edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑