Güncel

KURBAN KESİMİ YAPMAK BİR SANATTIR

Kurban bayramı dini duyguların yaşandığı önemli günlerimizden biridir. Kurban bayramında kurban kesmek isteyenlerin kesim ve parçalamayı bilmiyorlarsa mutlaka usta kasaplara bu işlerini yaptırmalı.

7 Eylül 2017 Saat: 10:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.593 kez okunmuştur

KURBAN KESİMİ YAPMAK BİR SANATTIR
KURBAN KESİMİ YAPMAK BİR SANATTIR

KESİM İÇİN DONANIMLI YERLER TERCİH EDİLMELİ

Açık alanlarda kurban kesiminin yasaklanması ile birlikte kurban kesen vatandaşlar yeni yönetmenlik ve yasalar gereği açık alanlarda değil kapalı ve sıhhi yerlerde belediye ve sağlık ekiplerinin kontrolünde yapılan yerlere, mezbaha ve kesimhanelere akın etti.

USTA KASAPLAR İŞİNİ BİLİYOR

Kocaelinin önemli bir kesimine hitap eden ve Gebze’de bulunan Önder Et hayvan besi çiftliği kesimhanesinde işin ehli usta kasaplar tarafından gerçekleşen kurban kesimi, kurban kesen vatandaşların adeta açık adresi oldu. Kurban bayramında kurban kesmek isteyenlerin, kesim ve parçalamayı bilmiyorlarsa mutlaka usta kasaplara bu işlerini yaptırmalı.

USTA KASAPLAR MARET’İN EMEKLİLERİ

Kurban sırası gelen vatandaşların vekaleti ile kesilen kurbanlar Maret Et ve Et ürünleri fabrikasından emekli  Mustafa Güney, Ramazan Ayaz, Cemal Güloğlu, Metin İnce, Cevat Töngel ve Yener Taparı gibi usta kasaplar tarafından gerçekleştirildi..

KURBANLAR KEMİKSİZ YAPIARAK TESLİM EDİLDİ

Kesimhanesi ve kemiksiz tezgahlarında çalışan tecrübeli kasaplardan oluşan kurban kesimi kurban sahiplerine verilen kesim sırası ile gerçekleştirildi. Kesilen etler tezgahlarda işlenerek ve hissedarlara hissesi kadar tartıldıktan sonra poşetlenerek teslim edildi

HEM KURBAN KESTİLER HEMDE PİKNİK YAPTILAR

Gün içinde tamamlanan kurban kesimi için  çiftlikte  bulunan herkese çeşitli yiyecek ve içecek ikramında bulunan çiftlik yöneticileri bayram ikramlarıyla müşterilerini memnun etti. Kurbanlarının kesilmesini bekleyen vatandaşlar  verilen ikramlarla adeta piknik yaparak güzel bir gün geçirdiler..

 

Özel Haber : Özden DEMİRCİ

7.GÜN HABER

www.yedincigunhaber.com

7.GÜN HABER

www.yedincigunhaber.com

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑