whatsapp

Eğitim

MİNİK KALPLER EĞİTİME HAZIR

Başarılı Eğitimci Öğretmen Ayfer Kara’nın bölgemiz eğitimine kazandırdığı Gebze Yenikent Mahallesi’nde faaliyet gösteren Minik Kalpler Anaokulu, eğitim öğretim döneminin başlayacağı 21 Eylül tarihi için tüm hazırlıklarını t

18 Ağustos 2020 Saat: 22:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.164 kez okunmuştur

MİNİK KALPLER EĞİTİME HAZIR
MİNİK KALPLER EĞİTİME HAZIR

Başarılı Eğitimci Öğretmen Ayfer Kara’nın bölgemiz eğitimine kazandırdığı Gebze Yenikent Mahallesi’nde faaliyet gösteren Minik Kalpler Anaokulu, eğitim öğretim döneminin başlayacağı 21 Eylül tarihi için tüm hazırlıklarını tamamladı ve öğrenci kayıtları almaya devam ediyor.

KARA, EĞİTİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Gebze Yenikent Mahallesi’nde eğitim veren Özel Minik Kalpler Anaokulu kurucu müdürü ve sahibi bölgemizin başarılı eğitimcilerinden  Ayfer Kara, yaşanan sağlık sürecini ve eğitimle ilgili gelişmeleri değerlendirdi, gazetecilere bilgi verdi.

DEZENFEKTEN VE HİJYENE ÖNEM VERİYORUZ

Özellikle pandemi nedeniyle tüm önlem ve hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Ayfer Kara, “Çocukların girişte ateşlerini ölçüyoruz. Ayrıca tüm sınıflar ve ortak kullanım alanları düzenli olarak dezenfekte edilip hijyeni sağlanıyor” dedi.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ÖNEMLİ

5 kat üzerine kurulu ve son derece modern bir şekilde dizayn edilmiş binanın yaklaşık bin 500 metre kare kapalı alana sahip olduğunu belirten Ayfer Kara, şu anda 25 öğrencileri bulunduğunu kapasitenin ise 60 olduğunu söyledi. Kara, öğrencilerimizin başarısı için sınıflarımız 15 öğrenciden oluşmaktadır. dedi.

EĞİTİM EĞİTİMCİLERİN İŞİDİR

Bölgemizin başarıları ile adından sıkça söz ettiren Minik Kalpler Anaokulu Müdürü eğitimci ,Ayfer Kara yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının uyguladığı programları dikkate alarak 3-6 yaş grubu çocuklara tam gün esasına ve fiziksel gelişime uygun olarak eğitim verdiklerini belirterek, “Eğitim eğitimcilerin işidir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde anaokulu ve okul öncesi eğitimlere büyük önem verilir. Çocuklar da kişiliklerinin yüzde yetmişini bu yaşlarda kazanırlar.

BEDENSEL GELİŞMELERE DESTEK OLUYORUZ

Başarılarının verdikleri eğitimle dikkat çektiğini bu nedenle velilerin tercihlerinin okullarındaki eğitim kalitesine bağlayan Kara, Yani çocuklara bu yaşlarda ne verirseniz gelecekte de onu alırsınız. Biz bir yandan ilköğretime hazırlarken diğer yandan da bedensel ve zihinsel gelişimlerine uygun eğitim de sağlıyoruz. Çeşitli akıl ve zeka oyunları ile dersleri sevdiriyoruz. Jimnastik, yüzme, binicilik, folklor, buz pateni gibi aktivitelerle bedensel gelişimlerine de destek oluyoruz" dedi.

VELİLERE DE GÖREV DÜŞÜYOR

Velilerin de anaokulu ve kreşleri sorgulaması gerektiğini söyleyen Kara; "Zaman zaman gidip bu kurumları velilerin de denetlemesi gerekir. Zira çocuklara ehil olup olmayan kişilerin eğitim verip vermediğini velilerin de sorgulaması gerekir. Okul öncesi süreci çok önemli ve uzmanlık isteyen bir süreç, o yüzden bu anlamda zaman zaman velilere de sorumluluklar düşüyor" dedi.

7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑