whatsapp

İGF

Türkiye'nin gözü yarın Beştepe’de

Koronavirüs'le mücadelede yerinde karar döneminin adımları atılıyor. Gözler, yarın yapılacak kabine toplantısına çevrildi. İl il berilecek olan normalleşme kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

28 Şubat 2021 Saat: 10:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 413 kez okunmuştur

Türkiye'nin gözü yarın Beştepe’de
Türkiye'nin gözü yarın Beştepe’de

ANKARA (İGFA)- Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında, normalleşme, aşılama, mutant virüs, okulların durumu ve 65 yaş kısıtlamasına kadar birçok konu görüşüldü. Kurul, tavsiye kararları alırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, farklı iş kollarının faaliyet serbestliği konusunda Bilim Kurulu'nun çalışmasını ve salgınla ilgili illerde son durumu istatistiki verilerle kabine üyeleriyle paylaşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bilim Kurulu'nda alınan tavsiye kararları için 1 Mart Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısını işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, kafeteryalarla ilgili ne gibi adımlar atarız. Bunların kararlarını pazartesi günü Kabine toplantısında alacak sonra da yapacağım açıklamada bunları tüm halkıma inşallah ifade edeceğim" dedi.

Sokağa çıkma kısıtlamaları, kafe ve restoranların durumuyla ilgili soru işaretlerinin yarın gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından yanıt bulması bekleniyor.

İllerdeki kısıtlamalar ise şehrin risk durumuna göre kademe kademe kaldırılacak. Tabloda, düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı, yüksek riskli iller turuncu ve çok yüksek riskli iller turuncu ile gösterilecek.

Bilim Kurulu normalleşme adımlarıyla ilgili rehber hazırladı. Esneme kararları bu rehbere göre İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınacak. Kafe ve restoranlar da bu kapsamda belli kriterlerle açılacak.

65 yaş üstünün sokak kısıtlamasına yönelik esnetilme de aşılama oranının yüksekliğine bağlı olarak illere göre değişkenlik gösterecek.

Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB), 1 Mart'ta eğitim öğretime geçişi planlanan tüm okullarda yüz yüze eğitim ve sınavlara, 2 Mart'ta illerin salgın koşullarına göre başlanacağını duyurmuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑