whatsapp

Güncel

TÜRK METAL SENDİKASI ÇAYIROVA ŞUBESİ KAPATILDI

Türk Metal Sendikası Genel Merkezinden Operasyon Türk Metal Sendikası Genel Merkezinden Çayırova ve Gebze şubelerine operasyon. 24 İşyerinde örgütlü olan ve 5500 üyesi bulunan Çayırova şubesi kapatılırken, Gebze şube yönetimi de g

21 Kasım 2017 Saat: 13:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.860 kez okunmuştur

TÜRK METAL SENDİKASI ÇAYIROVA ŞUBESİ KAPATILDI
TÜRK METAL SENDİKASI ÇAYIROVA ŞUBESİ KAPATILDI

Türk Metal Sendikası Genel Merkezinden Operasyon

ÇAYIROVA ŞUBESİ KAPATILDI

İŞÇİLER ŞUBELERİNİ VE YÖNETİCİLERİNİ  GERİ İSTİYOR

Sanayi ve emekçi kenti Gebze ve Çayırova’da bir çok sanayi kuruluşunun örgütlü olduğu Türk Metal sendikasına bağlı işçiler şubelerinin ve eski başkanlarını geri istiyor. Türk Metal Sendikası Çayırova şubesi olağan kongresine 2 gün kala Genel Merkez yönetimi tarafından kapatılması sendikanın şube yönetimini ve bu şubeye örgütlü işçileri çaresiz bıraktı.

ÖRGÜTLÜ 5500 İŞÇİSİ OLAN ŞUBE KAPATILDI

Çayırova şubesinin kapatılması bu şubeye örgütlü yaklaşık 5500 üyenin yarısının Pendik şubesine verilmesi, yarısının ise Gebze şubesine kaydırılmasını öğrenen işçilerin ayaklandı. İşçiler, şubelerinin ve şube başkanlarının geri verilmesini aksi taktirde sendikadan istifa edeceklerini belirtmeleri ile başlayan işyerlerindeki huzursuzluk devam ediyor.

KONGREYLE GELEN KONGREYLE GİTMELİ

Şubeleri kapatılan işçiler sendika yöneticilerine karşı mücadelelerini sürdürürken kongreyle gelen başkan ve yöneticilerin kongreyle gitmeleri gerektiğine inandıklarını ifade eden işçiler, “ kongreyle alamadıkları başkan ve yöneticilerimizin hangi anlayışla görevden alındığı hangi sendikanın anlayışına sığar anlamak istiyoruz” dediler.

GEBZE ŞUBE YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

Türk Metal Sendikası Genel merkezi, Gebze Şubesi başkanı Şeref Özcan ve yönetimini görevden alırken, Gebze şubesi başkanlığına Kırıkkale’den Mustafa Teke’yi atadı.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Gebze Şubesine bağlı işyerlerinde çalışan Türk Metal Sendikası üyeleri eski başkan ve yöneticilerinin görevlerine geri iade edilmesini için seslerini yükseltirken, bunun olmaması halinde  sendikadan istifa edeceklerini bildirmeleri ile sendika ve işçiler arasında gerginlik yaşandığı ifade ediliyor.

7.GÜN HABER

www.yedincigunhaber.com

Özden DEMİRCİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑