whatsapp

Güncel

VALİ YAVUZ’ UN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı Basın İş Kanunu ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlik

9 Ocak 2021 Saat: 18:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.437 kez okunmuştur

VALİ YAVUZ’ UN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
VALİ YAVUZ’ UN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Bunları yaparken basın mensuplarının; basın meslek ilkelerini gözetmesi, kişilik haklarına saygı göstermesi, dünyanın en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin kullanılmasına ve korunmasına özen göstermesinin de son derece önemli olduğunun unutulmaması gerekmektedir.

Demokratik toplumlarda olmazsa olmaz hususlardan bir tanesi açıklık, şeffaflık, katılımcılık, fikir ve düşünceleri açıklama özgürlüğüdür. Eğer düşünüyorsak ve konuşamıyorsak, açıklayamıyorsak bu bir özgürlük değildir.

Dünyanın kuruluşundan bugüne kadar insana dair, hayata dair hep bir merak vardır. Bu merakı giderenler de elbette siz değerli basın mensuplarısınız. Merak edilen hususların doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması öteden bu yana en önemli hususlardan bir tanesi olmuştur.

Yaşadığımız bu zorlu Pandemi sürecinde alınan kararların ve uygulanan tedbirlerin hızlı ve doğru bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılmasında basınımızın etkisi inkâr edilemez.

İlimizde dinamik bir yerel basının olması, ilimizin tanıtılması, sorunlarının dile getirilmesi ve çözüme kavuşturulması noktasında bizlere yardımcı olmaktadır. Basınımızın büyüdüğünü, kalitesini ve kadrosunu arttırarak güçlendiğini görmek, bizler için memnuniyet vericidir.

Mesai mefhumu gözetmeksizin, her şartta görevlerini yerine getirirken basın meslek ve ahlak ilkelerini ve yöremizin iyi tanıtılması prensibini şiar edinen, ilimizin kalkınmışlık düzeyine ve kamu hizmetlerinin yürütümünde önemli katkıları olan tüm basın mensuplarımızın  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü en kalbi duygularımla kutlarım. Ebediyete intikal eden basın çalışanlarına Allahtan rahmet diler, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

 

  Seddar YAVUZ

  Kocaeli Valisi                                                                              

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑