whatsapp
Ranâ Sinem Siklon
Ranâ Sinem Siklon

Neden Fosforlu?

Türk siyasetinde kadın olmak zor. Belki de bu yüzden Türkiye kadın siyasetçi sıralamasında dünyada 117. Sırada. Zirvede Ruanda ve Küba var. Ruanda Doğu Afrika’da Uganda’ya komşu bir ülke.

13 Mart 2021 Saat: 13:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 740 kez okunmuştur

Türkiye’de kadın olmak neden zor? Her alanda kadın başarılı olunca hemen namusuna oynanır, cinsiyetçi hakaretler edilir. Kadına yapılan haksızlıkları saymıyorum bile! Devlet Bahçeli beş yıl önce Meral Akşener’i “Fosforlu Meral” olarak tanımlamıştı. Bugün Meral Akşener yine “Fosforlu Meral” olarak gündeme geldi. Çok değil birkaç ay önce yerli ve milli olduğu söylenen Meral Akşener’e yine neden Fosforlu yakıştırması yapıldı? Meral Akşener neden yine proje oldu?

Meral Akşener ve Devlet Bahçeli arasındaki bu tür polemikler, ağır hakaretler seçime doğru bekleniyordu. Fakat polemikler zamanından önce başladı.

Geçen günlerde sosyal medyada “Fosforlu Meral” isimli tag çalışması yapıldı. İYİ Parti lideri çok sinirlenerek Bahçeli’nin kendisine beş yıl önce de “Fahişe” imasında bulunduğunu söyledi, Erdoğan’a da yüklendi. Bahçeli, ilk defa İYİ Parti yönetimini “Kokuşmuş” diyerek eleştirdi.

Neden “Fosforlu Meral” kampanyası yapılıyor? Çünkü;

Meral Akşener 25 Ekim 2017 yılında İYİ Parti’yi kurduğunda amaç seçime sokmamaktı, erken seçimi baskın seçim oldu. Herkes hatırlayacaktır, 2018 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ödünç milletvekili vererek oyunu bozdu. Saraydan gelen bir buyruk sonrası medya kapılarını İYİ Parti liderine kapılarını kapattı.

MHP’nin seçimden sonra İYİ Parti’nin dağılacağı yönünde bir umudu vardı. MHP, İYİ Parti dağıldıktan sonra kendisine katılacak olan İYİ Parti milletvekillerini heyecanla beklemeye başladı ama gelen milletvekili olmadı. İYİ Parti’nin oy oranı %10’u aşınca Cumhur İttifakı seçimden önce FETÖ’cü olmakla suçladığı Akşener’i ve İYİ Parti kurucularını birdenbire yerli ve milli ilan etti, “Eve dön” dedi. Meral Akşener dönmedi.

31 Mart Yerel seçimleri Millet İttifakı’nın zaferiyle sonuçlandı. Cumhur İttifakı panik yaptı, ya 2023 seçimleri de giderse? Cumhur İttifakı bu kez “Akşener kalsın ama İYİ Parti’yi boşaltalım” dedi.  

Cumhur İttifakı İYİ Parti’yi boşaltmak için kendilerince güzel bir plan hazırladı. İYİ Parti’yi bölecekler ve yaralayacaklardı. Bunu nasıl yapacaklardı? Cumhur İttifakı fezlekeleri ülkenin en önemli sorunu olarak gündeme taşıyarak bir taşla iki kuş vuracaktı. Hem HDP’yi etkisiz hale getirecek hem de İYİ Parti’yi böleceklerdi. Meral Akşener’in fezlekelerle ilgili olan tavrı bu oyunu bozdu.

Bu plan da tutmayınca “Hedef Meral Akşener ileri” dediler ve “Fosforlu Meral” kampanyası başladı.

Tutmaz beyler! Ucuz numaralarla namusa oynayacağınıza adam gibi planlar yapın!

 “Topuklu Efe” Meral Akşener ile siyasi görüşüm tam olarak örtüşmese de bir Türk kadını olarak yanındayım. Biliyorum ki, hemcinslerim de Topuklu Efe’nin yanında.

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Açık Hava Pavyonuna Dönen Ülke!27 Mart 2024 Saat: 10:34
Uzun zamandır yazmıyorum uzun zamandır ortalarda görünmüyorum haklısınız.
Vaatler mi yoksa kafası mı karıştı?12 Nisan 2023 Saat: 00:00
Hatırlarsanız, HDP aday göstermeyeceğini açıklamıştı, “ülkedeki demokratikleşmeye katkı sağlamaya çalışacağız” dedi ve kenara çekildi.
Hİperenflasyon mu, erken seçim mi yoksa baskın seçim mi?25 Aralık 2021 Saat: 13:03
Düşünüyorum da Türkiye’de yaşayan yabancıların canı sıkılmıyordur. İktidar her gün bir şey icat ediyor, nasıl sıkılsınlar ki? İktidar bana bile devamlı köşe yazıları yazdırıyor.
Serbest düşüş devam ediyor18 Aralık 2021 Saat: 12:06
Yazmak istediğim çiçekli böcekli yazıları seçim bitene kadar yazamayacağım gibi görünüyor. Seçimden sonra da başka yazıları yazmak zorunda kalacağımı biliyorum.
Türkiye’nin Çin modeli16 Aralık 2021 Saat: 13:47
Cumhurbaşkanı Türkiye’yi faiz belasından kurtarmaya çalışırken ekonominin başı döndükçe dönüyor.
Tüm Yazıları
Yukarı ↑