Ranâ Sinem Siklon
Ranâ Sinem Siklon

UÇTU UÇTU EKONOMİ UÇTU

AKP hükümeti iktidarda bulunduğu 19 yıl boyunca “yirmi üç ekonomik reform paket” açıkladı.

18 Mart 2021 Saat: 11:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 797 kez okunmuştur

Yazılarım çarşamba ve perşembe günleri yayınlandığından ekonomik reform paketi hakkında düşüncelerimi bugünkü yazımda belirteceğim.

Bilirsiniz, 19 yıl boyunca her yeni ekonomik paketin ardından “Türkiye uçuyor” cümlesi değişmiyor. Yirmi üçüncü ekonomik paket açıklandığında Türkiye’nin ekonomik şartlarına bakıldığında on milyon işsiz var enflasyon %30’larda.

Ekonomi uçuyor ama nereye?

AKP iktidara geldiğinde ülkenin dış borcu 129.6 milyar dolardı. Türkiye ekonomik yönden uçuşa geçince ne oldu? Dış borç 435.1 milyar dolara doğru gidiyor.  2002 yılında tam da AKP iktidara geldiğinde Türkiye dünyada gıda yönünden kendi kendine yeterli yedi ülke arasında bulunuyordu. Ekonomik yönden uçarken 128 ülkeden gıda ürünü ithal etmeye başlamış! Türkiye’nin tarımına baktığımızda Hollanda büyüklüğünde tarımsal arazi kaybettiğini de görebilirsiniz.

Ekonomik darboğazdan Türkiye nasıl çıkacak?

İsrafı önleyerek! Bu ne demek? İstanbul’da,Marmaris’te, Ahlat’ta vs ülkenin dört bir yanında bulunan sarayları kapatmak demek! İstanbul’da Osmanlı’dan kalma saraylardaki çalışma ve kabul odalarını kapatacağız demek ki!

Cumhurbaşkanı “İsrafa kesinlikle tahammülümüz yok” dediğine göre hükümette görevli olan bakanlarımız THY’nın tarifeli uçaklarına binmeye başlayacaklar. Devlet arşivinde olan veya kiraladıkları özel jetlerle oradan oraya gezmeyecekler!

Geçen gün Ankara’ya gittiğimde gördüm. Ankara’yı bilenler bilir, Ankara’da protokol yolları vardır. Devlet büyükleri protokol yollarından geçerken neredeyse yüze yakın zırhlı araç, ambulanslar, polisler, korumalar ….  Geçer, geçer durur. İsrafı önleyeceğimize göre bir yerden bir yere giderken devlet büyüklerimiz yanlarına yeterli sayıda görevli alacaklar.

“Ya sarayın masrafları ne olacak” diye sormayın. Sarayda on üç VIP uçak, sayısını halkın bile bilmediği zırhlı araç, sayısız personel, ziyafetler, örtülü ödenek, örtüsüz bütçe derken yoldan çıkmış bir harcama silsilesi var. Sade bir Türk vatandaşı olarak Saray’ın masraflarından da kısılır diye düşünüyorum.

Ola ki, Türkiye’yi temsil ettiği için Saray’ın masraflarını kısamadık. Peki, devlet israfı nasıl ve nerede önleyecek? Kamuya taşıt alınmayacak! Kamu kurumları lebaleb makam aracı dolu!

Halk ne yapacak? Halk israfı nasıl önleyecek?

Halkın yiyecek ekmeği yok ki! Halk zaten israf etmiyor. Halk yiyecek ekmek arıyor. Halk boğazından en son ne zaman et geçtiğini hatırlamıyor. Kurban bayramında kurban kesenler et getirdiyse yiyor. Birçok kurban kesen vatandaş kurban eti dağıtmıyor çünkü kestiği kurbanı kendisine saklıyor.

Velhasıl kelam, ekonomik darboğazdan çıkmak ve yirmi üçüncü ekonomik paketin başarılı olması için halkça israfı önleyeceğiz.

Peki, yirmi üçüncü ekonomik pakette yenilik var mı? Evet var! Tekyenilik esnafla ilgili vergi affı.

Ekonomik reform paketinin başarılı olması için ülkece israfı önlemeye devam!

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Açık Hava Pavyonuna Dönen Ülke!27 Mart 2024 Saat: 10:34
Uzun zamandır yazmıyorum uzun zamandır ortalarda görünmüyorum haklısınız.
Vaatler mi yoksa kafası mı karıştı?12 Nisan 2023 Saat: 00:00
Hatırlarsanız, HDP aday göstermeyeceğini açıklamıştı, “ülkedeki demokratikleşmeye katkı sağlamaya çalışacağız” dedi ve kenara çekildi.
Hİperenflasyon mu, erken seçim mi yoksa baskın seçim mi?25 Aralık 2021 Saat: 13:03
Düşünüyorum da Türkiye’de yaşayan yabancıların canı sıkılmıyordur. İktidar her gün bir şey icat ediyor, nasıl sıkılsınlar ki? İktidar bana bile devamlı köşe yazıları yazdırıyor.
Serbest düşüş devam ediyor18 Aralık 2021 Saat: 12:06
Yazmak istediğim çiçekli böcekli yazıları seçim bitene kadar yazamayacağım gibi görünüyor. Seçimden sonra da başka yazıları yazmak zorunda kalacağımı biliyorum.
Türkiye’nin Çin modeli16 Aralık 2021 Saat: 13:47
Cumhurbaşkanı Türkiye’yi faiz belasından kurtarmaya çalışırken ekonominin başı döndükçe dönüyor.
Tüm Yazıları
Yukarı ↑