ABD’den 110 milyon doz ‘aşı’ bağışı

3 Ağustos 2021 Saat: 19:05
ABD’den 110 milyon doz ‘aşı’ bağışı
Beyaz Saray, ABD'nin Afganistan'dan Zambiya'ya kadar dünya genelinde 60'tan fazla ülkeye 110 milyondan fazla doz COVID-19 aşısı bağışladığı ve aşıların bu ülkelere gönderildiğini bildirildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan ...

Beyaz Saray, ABD'nin Afganistan'dan Zambiya'ya kadar dünya genelinde 60'tan fazla ülkeye 110 milyondan fazla doz COVID-19 aşısı bağışladığı ve aşıların bu ülkelere gönderildiğini bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Joe Biden'ın dünya çapında yeniden yükselişe geçen vakaların özellikle yurt dışında yavaşlatılması stratejisi kapsamında kısa zaman içerisinde bilgilendirme yapacağı da hatırlatıldı. Biden, daha önce yaptığı açıklamada, ABD'nin dünyanın aşı deposu olacağı sözünü vermişti.

Ancak ABD her ne kadar COVAX programı aracılığıyla onlarca ülkeye COVID-19 aşısı bağışlasa da bu küresel çapta duyulan ihtiyacın çok küçük bir kısmını karşılıyor. Beyaz Saray'ın açıklamasında, ABD'nin Haziran 2022'ye kadar 100 düşük gelirli ülkeye gönderileceğini taahhüt ettiği Pfizer aşılarının ağustos sonunda sevk edilmeye başlayacağı da aktarıldı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız