Bakan Çavuşoğlu: “Bu bir afettir, gurur yapılacak bir konu değil”

3 Ağustos 2021 Saat: 17:05
Bakan Çavuşoğlu: “Bu bir afettir, gurur yapılacak bir konu değil”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz ve Ege'deki yangınlara ilişkin Antalya'da açıklama yaptı. Yangının büyüklüğü ile ülkelerin yardım ve desteklerine dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, "Bu bir afettir. Gurur meselesi yapılaca...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz ve Ege'deki yangınlara ilişkin Antalya'da açıklama yaptı. Yangının büyüklüğü ile ülkelerin yardım ve desteklerine dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, "Bu bir afettir. Gurur meselesi yapılacak bir konu değildir" diye konuştu.

ANTALYA (İGFA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yangın Denetim Merkezi'nde basını bilgilendirme açıklaması yaptı. Çavuşoğlu, bugün ve yarının kritik olduğunu söyledi.

Ciddi bir dezenformasyon olduğuna dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, "Bir afet olduğu zaman biz Türkiye olarak başka ülkelere yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin de bize yardım etmesini elbette kabul ederiz. Ufak tefek, küçük olan şeylerde kendi imkanlarımızla üstesinden gelebileceğimiz durumlarda teşekkür ediyoruz kendilerine, ihtiyacımız olduğunda arayacağız diyoruz. Ama bu büyük bir yangın" diye konuştu.

Yangının başlamasıyla beraber birçok ülke, komşu ülkeler, dost ve kardeş ülkeler veya Avrupa’dan ülkelerin aradığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Şu süreçte bizim en çok ihtiyacımız olan uçak ve tonajlı su taşıyabilecek helikopter. Yani havadan müdahale. Azerbaycan sağ olsun hem eleman gönderdi, hem de bazı araç gereç de gönderdi. Bir tane de helikopter gönderdi. Biz bu teklifler geldiği zaman 'ne gönderebileceksiniz?' Eğer ellerinde bu tür uçak ve helikopter varsa o bilgileri alıyoruz, Tarım ve Orman Bakanlığımıza iletiyoruz, arkadaşlarımız incelemesini yapıyor. Helikopterlerin kullandığı kovalara ilave belki ihtiyaç olur diye onlara da bakıyoruz" dedi.

"BU BİR AFET, GURUR MESELESİ YAPILACAK KONU DEĞİL"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın da kendisini aradığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Kendisine döneceğimizi söyledim. AB tüm ülkelere duyuru yaptı. Uçak gönderebilecek ülkeler Hırvatistan, Fransa ve İspanya'ydı. Romanya'nın da uçağı vardı, arkadaşlar incelediler, bizim yangına pek uygun değildir. Başka ülkelerden de teklif geldi. Uygun olanlarda temasa geçtik. Duyurudan sonra 4 ülke geri döndü, Fransa gönderemeyeceğini söyleyerek Macron'un danışmanı büyükelçimizi arayarak söyledi. Tekliflerini geri çekmiş oldular. Bu gurur meselesi yapılacak bir konu değildir, bu bir afettir. Almanya'dan da bir bilgi geldi, helikopterleri gönderin diye talep ettik, bugün gelen bilgiye göre, Almanya da kendi helikopterlerini sel afetlerinin olduğu yerlerde kullanacağını söyledi" diye konuştu.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1422546025533820928

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız