Bu Atölyede kitap okumaya meydan okuyorlar

3 Haziran 2021 Saat: 14:10
Bu Atölyede kitap okumaya meydan okuyorlar
Gebze Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Dilek Çalışkan’ın Avrupa ortaklı Sıra dışı okumalar atölyesi projesi öğrencileri iyi okur olmayı öğrenirken çok eğleniyor. Öğrenciler bu projede kitap okumaya meydan okuyorlar.

SIRADIŞI ÖĞRENCİLERDEN SIRA DIŞI OKUMALAR

Kuruculuğunu ve yöneticiliğini Gebze Atatürk İlkokulu öğretmeni Dilek Özçalışkan 'ın yaptığı, Avrupa ortaklı Sıra Dışı Okumalar Atölyesi e Twinning Projesi bu eğitim yılı başında başladı. Projede yer alan öğrenciler farklılıklarıyla kitapları adeta konuşturuyorlar.

OKUMA KÜLTÜRÜNÜ KAZANIYORLAR

Proje kapsamındaki Atatürk ilkokulu öğrencileri okuma kültürü kazanma ve iyi okur olmayı öğrenme yolunda emin adımlar atarken çok eğleniyor ve kitaplara bakış açıları değişiyor.

OKUDUKLARI KİTAPLARA KENDİ KAPAK RESİMLERİNİ TASARLIYORLAR

Öğretmen Dilek Çalışkan tarafından değerlendirilen Proje sürecinde, öğretmenleri tarafından özenle seçilen yaş gruplarına uygun kitapları okuyan, kitaplara kendi kapak tasarımlarını hazırlayan, oku-düşün-göster etkinlikleri ile farklı bakış açısı geliştiren, sıra dışı meydan okumalar yaparak karakterlere bürünen ve en sonunda kitabın yazarı ile tanışıp ona kitaptan merak ettiklerini sorup öğrenen öğrenciler artık kitap okumayı bir başka seviyor.

7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız