Canan Doğan'a Gebze'den büyük destek

31 Mayıs 2021 Saat: 12:43
Canan Doğan'a Gebze'den büyük destek
Türkiye’nin ilk ve tek Engelli bayan sporcusu Canan Doğan’a en büyük desteği ise Gebze Atlı Spor Kulübü başkanı Halit İpek verdi.

Gebze Atlı Spor Kulübü sporcusu olan ve yüzde 99 engelli raporu bulunan Canan Doğan, 28-29 Mayıs 2021 tarihinde KCC İstanbul’da yapılan Türkiye Binicilik Federasyonu Para At Terbiyesi Ulusal Sporcu Sınıflandırması ve Klinik Çalışmalarına katıldı. GRADE 1 (Seviye 1) kategorisinde yarışmasına karar verilen Türkiye’nin ilk ve tek bayan sporcusu Canan Doğan’a Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından seviye tespit belgesi takdim edildi. Atilla isimli at ile katılım sağlayan Canan Doğan’a en büyük desteği ise Gebze Atlı Spor Kulübü başkanı Halit İpek verdi.

Engelli birey ve sporcular desteklenmeli

Engelli bireyler noktasında hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan, her türlü desteği yüzde 100 burs kapsamında karşılayan ve böyle sporcuları Gebze ve Türkiye adına yarışabilecek seviyeye ulaştıran kulüp başkanı Halit İpek, “Seviye tespit noktasında Fransız Doktorun ifadesi ile yüzde 99 engelli raporu olan bir bireyin böyle bir duruma gelmesi imkansız gibi. Canan Doğan’ın gelmiş olduğu bu durumdan daha ileriye ve daha güzel başarılara ulaşabilmesi için mutlaka kamu ve yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak ne yazık ki hiçbir kurum ve kuruluştan engelli birey ve sporculara herhangi bir destek yapılmıyor. Bu çocuklarımıza destek olunması halinde Türkiye’de değil Uluslararası yarışmalarda çok daha güzel neticeler alacağımız kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız