Kılıçdaroğlu: “İklim master planını Millet İttifakı olarak biz hazırlayacağız”

3 Ağustos 2021 Saat: 18:05
Kılıçdaroğlu: “İklim master planını Millet İttifakı olarak biz hazırlayacağız”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantının özetini RTÜK sansürüne karşı sosyal medya hesabından da özetleyerek paylaştı. Kılıçdaroğlu, iklim master planını Millet İtti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantının özetini RTÜK sansürüne karşı sosyal medya hesabından da özetleyerek paylaştı. Kılıçdaroğlu, iklim master planını Millet İttifakı olarak hazırlayacaklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında yangınlara karşı mücadele eden tüm orman çalışanlarına, polis ve askerlere, itfaiye erlerine, belediye personeline, sağlık emekçilerine ve gönüllü olarak sahada çalışanlara teşekkürlerini iletti.,

Halkın sesinin duyulması konusunda desteğe ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, basın açıklamasının özetini sosyal medya hesabından da paylaştı.

Türkiye'yi yeni iklim krizlerine hazırlanması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Orman yangınlarını önleme konusunda, iktidarın sorumluğunu yerine getiremediğini bildiğimiz için iklim master planını biz, Millet ittifakı olarak hazırlayacağız. Ayrıca yangından kim zarar gördüyse kayıt altına alınmalıdır. Bu yapılırken, Erdoğan’ın halkımıza adeta bir kredi satıcısı gibi yaklaştığı şekilde değil, doğru düzgün yapılması gerekir. Bunu belediyelerimiz yapacaktır. Belediyelerimize sesleniyorum, bu görev sizde. Ormanlarımız kendilerini yenileyecektir. Duygusal olarak fidan dikilsin istiyoruz ve ben sizi anlıyorum ama bilim insanlarımızı dinlemeye başlamanın zamanıdır. İşte bu yüzden, konunun uzmanı bilim insanlarımızdan hemen destek isteyeceğiz. Bunun için de bir Bilim Çalıştayı yapılması şarttır, biz organize edeceğiz" diye konuştu.

Türk Hava Kurumu'nu yeniden tümüyle faal hale getirmek için belediyeleri, halkı ve iş insanlarımızı göreve davet eden Kılıçdaroğlu, "Yanlış anlaşılmasın, çağrım dürüst iş adamlarınadır; ülkeyi soyup sağana çeviren 5li çetelere değil. Bu THK rezaletini biz dürüst insanlar bitireceğiz" dedi.

Toplumun ruh sağlığına da vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Bu kadar ruhu yaralı bir halk yardım istediğinde, yardım çağrısı yaptığında, onları anlamak yerine önüne geleni “terörist/işbirlikçi” diye yaftalamak ancak bu aciz iktidarın başvuracağı bir taktiktir. Yılmayacağız, dünya ile iş birliği kuracağız" diye konuştu.

https://twitter.com/herkesicinCHP/status/1422529416769454081

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız