SİYONİZM TÜRK MUTFAĞINDA BİZLERE HİZMET VERİYOR.

21 Temmuz 2023 Saat: 15:27
Rıfat Ürkmez
Yemeklerin tadını daha lezzetli yapmak adına içerisine katılan birçok malzeme bulunmaktadır.

Bu malzemelerden bazılarını elde etmek meşakatli olduğu için daha pratik çözümler kullanılıyor. Ancak yemeğin lezzetli ve pratik olması için kullanılan bu katkılı gıda besinleri sağlığımızı büyük oranda tehdit ediyor.
Süper Marketlerde oldukça yoğun bulunan Dünyanın en zararlı yiyeceklerini satın alıp, sağlığını hiçe sayan, araştırmayan ve sorgulamayan, bilinçsiz Türk halkının evlerinde fazlası ile bulunuyor.
İşte sayısız hastalıklara neden olabilen O SAĞLIKSIZ YİYECEKLER.

ET ve TAVUK BULYON KULLANIMI.

Et ve tavuk suları yemeklerin lezzetini ve besin değerini artırmaktadır. Yemeklerin lezzetine lezzet katmak isteyenler et ve tavuk sularını sık sık tüketiyor. Ancak birçok kişi doğal yollar ile elde edilen et, tavuk suyu yapımı meşakatli olduğunu için, yoğun katkı maddeler içeren et ve tavuk bulyon kullanımını tercih ediyor.
FAKAT!!!
Bulyonların faydalı olduğunu düşünen kişiler son derece yanılıyor. Uzmanlar et ve tavuk bulyonlarının sağlık için çok büyük tehdit oluşturduğunu önemle belirtiyolar.

ZARARLARI SAYMAKLA BİTMİYOR. 
Bulyonlarda Mono sodyum glutamat (MSG) isimli zararlı madde bulunuyor. (MSG) Diğer adı Çin tuzu olarak adlandırılan bu madde uzmanlar tarafından çok tehlikeli olarak belirtilmektedir.
Birçok hastalığa yol açarak vücudu mahveden ürünün zararları ise gerçekten inanılmaz. 
Bulyonun içerdiği kimyasallardan dolayı, vücut ‘Çin Sendromu’ adlı toplu bir reaksiyona giriyor ve düzenli olarak yemeklerde tüketildiğinde; Vücutta anormal KALP RİTİM BOZUKLUĞU, NEFES ALMADA GÜÇLÜK, BEYİN BULANIKLIĞI ve hatta ALZHEİMER gibi hastalıklara yol açıyor.

BEYİNSEL HASTALIKLARA YOL AÇABİLİYOR. 
Bulyonların bu kadar zararlı olmasının nedeni, içeriğinde yer alan (MSG) isimli katkı maddesi. Bulyonların içinde bulunan ve yemeklere et aroması kazandırmak için kullanılan MSG, insan'ın merkezi sinir sistemine zarar veriyor.
MSG Tuz Tüketiminde EPİLEPSİ VE PARKİNSON GİBİ HASTALIKLARA NEDEN OLABİLİYOR 
Açılımı mono sodyum gluatamat olan MSG, lezzet arttırıcı etkili kimyasal bir ürün. Çin tuzu olarak bilinen bu ürün fazla tüketildiğinde; EPİLEPSİ PARKİNSON, beyindeki sinir hücrelerinin ciddi düzeyde parçalanmasından kaynaklanan diğer hastalık HUNTİNGTON, PANKREAS HASARI, GÖZ RETİNASINDA BÜYÜME, VÜCUTTA YAĞ BİRİKİMİ, DOYMA MEKANİZMASINDA BOZUKLUK, OBEZİTE, BÜYÜME HORMONU BASKILANMASI, İNSÜLİN ARTIŞI, BÖBREK ve KARACİĞERDE Tahribata kadar yol açarak insan metebolizmasında büyük hasarlı sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

HAMİLELERİN ASLA TÜKETMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER. 
İçeriğinde MSG olan ürünler arasında; ET BULYON, TAVUK BULYON, CİPS, DONDURMA, RENKLİ YOĞURT ve HAZIR ÇORBA'LAR DA yer alıyor. Bu ürünlerin özellikle hamilelik döneminde kullanılması, uzmanlar tarafından çok sakıncalı bulunuyor. 
Hamilelikte MSG içeren gıdaların tüketilmesinin büyük zararı ise anneyle bebek arasındaki besin, oksijen ve diğer maddelerin alışverişini sağlayan yapı olan plasentayı geçerek direk bebeğe zarar vermesidir.

Endüstriel gıda sektöründe binlerce çeşit üründe milyonlarca katkı maddesi kullanılmaktadır. GIDA TATLANDIRICILARI, KIVAM ARTTIRICI, KIVAM KORUYUCU, GIDA BEYAZLATICI, RENK KORUYUCU, GIDANIN BOZULMASINI ÖNLEYEN KATKI MADDELERİ, NEM TUTUCULAR, GIDA BOYASI, AROMA gibi liste uzayıp gitmektedir.

İVEDİLİKLE Türkiye de Geliştirilmiş Organik tarım Politikaları ile Birlikte, Beslenme Bilimine gelişim ve Katkı Sağlayacak Özel Uzman Ekiplerin yetiştirilmesi ACİL GEREKLİDİR.
Belirttiğim gibi, gerekli çalışmalar yapılmaz ve önlemler alınmaz ise Türk Halkını Hasta Garantili Hastaneler ve Bu Hastanelerde Yine Siyonizm'in ürettiği yan etkili ilaçlar ayrıca sizleri bekliyor. İNSANLIK BİYOLOJİK SALDIRI ALTINDADIR.
AKLINIZI KULLANIN SAĞLIKLI KALIN.

Önümüzdeki Hafta Görüşmek Üzere

HOŞÇAKALIN. RıfaTÜRKmez.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları