Orman Genel Müdürlüğü, İzmir’in Menderes ilçesi Kuyucak mevkiinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildiğini duyurdu.
İZMİR (İGFA) - İzmir’in Menderes ilçesi Kuyucak mevkiinde bugün saat 13.00 sıralarında başlayan orman yangınına, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri hızla müdahale ediyor.
Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, yangına 6 uçak, 23 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 3 dozer ile havadan ve karadan müdahale edildiği belirtildi.
???? İzmir / Menderes
Kuyucak mevkiinde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediyoruz. pic.twitter.com/uTSWd5nGHf
Yangının, Menderes’in Kuyucak ile Seferihisar’ın Orhanlı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda çıktığı ve şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldığı ifade edildi.
Ekipler, alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.