Azgın azınlık azıyor da ne yapıyor?

9 Eylül 2021 Saat: 22:37
Ranâ Sinem Siklon
Geçen hafta bir okuyucumun dediği hanımeli ve yasemin kokulu bir yazım yoktu çünkü şehir dışındaydım. Ama memlekete dönünce gördüm ki gene ortalık karışmış.

Ali Babacan “Azgın azınlığa” kızmış! “Azgın azınlık” olarak tabir ettiği kişiler kendilerinin “Laikçi” diye adlandırdığı kişiler. 

Ali Babacan kendi tabiriyle azgın azınlığa pabuç bırakmayacağını söylüyor. 

“Azgın azınlık” kim merak ediyorsunuz değil mi? Ali Babacan’ın sözünü ettiği “azgın azınlık” sosyal medyada, milli bayram günlerinde muhafazakar kesimi rahatsız eden paylaşımlar yapan kişiler.  Sakın sakın 19 Mayıs’ı, 23 Nisan’ı, 30 Ağustos’u, 29 Ekim’i kutlamayın! DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sizlere pabuç bırakmayacak!  Milli bayramlarda muhafazakarları sıkıştırıyormuşuz!

Genel başkanın neden söz ettiğini asgari düzeyde eğitim almış “Azgın azınlık”tan olan bir vatandaş bile anlayabilir.

Şu andaki rejim milli bayramların resmi düzeyde coşkuyla kutlanmasından hoşlanmıyor, onları rahatsız ediyor. Bu bilinen bir gerçek!

Niye? Çünkü milli bayramları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadan ve Cumhuriyet’in kurucu ideolojisinden soyutlayarak kutlayamazlar. Mümkün değil!

Fesli Kadir gibi açık açık “Keşke Yunan kazansaydı” diyemiyorlar. Milli bayramlarda görünmez oluyorlar. Mesela, her ne hikmetse milli bayramlarda ya hastalanıyorlardı ya da yurt dışında resmi gezide oluyorlardı. 

Bin yıl önceki Malazgirt’i coşkuyla kutlayanlar bu yüzden 100 yıl önceki Sakarya’yı unutuveriyorlar.

O gün Türk ordusu Sakarya’da yenilseydi zafere burun kıvıran devletlular Yunan pasaportuna sahip olacaktı.

En sevdikleri cümle “Ezan susmaz, bayrak inmez” ama o gün zafer olmasaydı ezan da susardı bayrak da inerdi.

Milli bayramların devlet katında yeterince coşkuyla kutlanmamasını eleştirenler bu yazıyı okuyan siz, yazıyı yazan ben “Azgın azınlık” oluyoruz.

“Çapulcu” dan sonra “Azgın azınlık” olduk!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Onu demek istemedim, bunu demek istemedim” yerine bir açıklama yapsa daha iyi olur.

“Azgın azınlık” sınıfı içerisinde olan biri olarak azıyoruz da ne yapıyoruz gerçekten merak ediyorum.

Yaklaşık 20 yıldır Türkiye’de Türk olduğunu söylemek, bununla gurur duyduğunu ima etmek bile kınanıyor.

Kusura bakmayın ama “Azgın azınlık” diye tabir ettiğiniz bizlerin elinden bir şey gelmiyor, biz Türk’üz!

Milli bayramlarımızı sokakta da sosyal medyada da coşkuyla kutlarız!

Kimliğimin Türk olması ne Kürtlerin yaşadıklarına duyarsız olmamı gerektiriyor ne de kimliğini Müslüman olarak tanımlayanların sorunlarına duyarsız olmamı gerektiriyor.

Laiklik konusunda neden bu kadar hassasız biliyor musunuz? Bunu anlamak için öteki Müslüman ülkelere göz atmanız yeterli!

DEVA Partisi Ali Babacan bugün Türkiye’de birilerinin azmasından endişelenmesi gerekiyorsa, onların kimler olacağını o ülkelere bakarak daha iyi anlayabilir!

Gelecek haftaya kadar bir olay olmazsa, tıpkı patronun söylediği şekilde “Üzme kızım kendini, aşk yaz çiçek böcek yaz” aşk ve çiçek kokulu eğlenceli bir yazı yazacağım. Ama Türkiye’de ne açıklama bitiyor ne de olay!

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları