Heyecanlı videolardan gollük paslara

31 Mayıs 2021 Saat: 13:26
Ranâ Sinem Siklon
Ülkemi seviyorum. Her gün değişik bir olay her gün yeni bir heyecan.

Başka bir ülkede yaşasam “Bugün ne yazsam acaba diyebilirdim” ama şükür hem heyecanlı futbol maçları oynanıyor hem de sinema salonları lebalep doluyor.

Futbol maçlarından başlayalım. Cumhurbaşkanı rakiplerine kendisini eleştirecek imkan vermezdi. Öyle ki, rakiplerinin en küçük hatasını yakaladığında günlerce eleştirir, küçük bir sorunu büyük bir probleme dönüştürürdü.

Son dönemde Cumhurbaşkanı farklı davranıyor. Belki yorgunluktan belki zihni çok meşgul olduğundan ya da her soruna yeterli zaman ayıramadığından çok hata yapıyor.

Bu düzeni kendi kurdu, bütün ülkeyi tek başına yönetiyor diyebilirsiniz. Cumhurbaşkanı her konuda son karar verici. Bu durumda çok yoğun olduğu ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanının üzerinde birçok sorumluluğun yanı sıra Varlık Fonu’nun yönetimi de var. Varlık Fonu’nun içerisinde Turkcell, THY, Borsa İstanbul, Vakıfbank, Ziraat Bankası ….. Saymaya bu alan yetmez.

Cumhurbaşkanı göreviyle devleti yönetiyor, dış politika Cumhurbaşkanı’ndan soruluyor,TSK’nın ve MİT’in iç ve dış operasyonları O’na bağlı.

Hükümetin tek temsilcisi Cumhurbaşkanı. Ülkeyi de yönetiyor. Başbakanın görevi de Cumhurbaşkanının omuzlarında. Covid-19 salgınıyla savaşıyor,sağlık ve eğitim sektörü, polisi jandarması Cumhurbaşkanı’na bakıyor. En ağır görevi de ekonomiyi yürütmek.

Cumhurbaşkanı aynı zamanda AKP Genel Başkanı. Siyasi rakipleriyle atışıyor, seçmenin nabzını tutuyor. Varlık Fonu’nun yönetimiyle de sorumlu.

Ülkenin sorunları bitmiyor ki! Cumhurbaşkanının başı son günlerde  Sedat Peker’in dizi videolarıyla da belada. O videolarla da uğraşıyor.

Sedat Peker akademisenleri kendi kanlarında boğuyor herkese silahlanma tavsiye ederken Cumhurbaşkanı sorumluluklarından zaman ayırıp ilk defa Sedat Peker’in açıklamalarına cevap verdi.

Türkiye heyecanla Sedat Peker’in yayınlayacağı videoları bekliyor. Televizyon kanallarındaki dizilerden daha heyecanlı. Cumhurbaşkanı olanları daha yeni fark etmiş gibi.

Cumhurbaşkanı günde en az iki kere konuşan bir politikacı. Bu kadar zaman niye bekledi diye düşünmekten kendimi alamadım.

Cumhurbaşkanı konuşmasında her zamanki gibi muhalefeti suçladı. Cumhurbaşkanı konuşmasında “Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz." dedi.

Ben de Cumhurbaşkanıyla aynı düşüncedeyim amaaa …

Bu noktada kimi suçlamamız gerekiyor?

Hz Ömer Fırat’ın kıyısında bir kuzu kaybolduğunda kendisinin sorumlu tutulmasını istediği gibi biz de vatandaş olarak ülkeyi yöneten ve bu ülkede olup biten her şeyden sorumlu olan “Şahsı” sorumlu tutarız.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı son rapora göre işler Cumhurbaşkanının iddia ettiği gibi gitmiyor.

Cumhurbaşkanı suç örgütlerini ülkenin ve milletin başına musallat olmaktan çıkardığını söylüyor. Fakat Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı son rapor mafya çetelerinin  silahlı adamlarıyla ülkede cirit attığını ortaya koyuyor.

Aklımda deli sorular var.

Sedat Peker’in mafya çetesinin yöneticisi olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü’nün raporlarına yansıdığı ve bu konuda mahkum edildiğine göre Türkiye’de sanatını nasıl icra etti?

Sedat Peker üniversite hocalarını kendi kanlarında boğmaktan söz ederken herkese silahlanma tavsiyeleri verirken  Cumhurbaşkanı neredeydi?

Sedat Peker’in Emniyet Genel Müdürlüğü’nün saptadığı 253 tane askeri var. Sedat Peker 253 askerini neyle ve niye besliyordu? Cumhurbaşkanının bunlardan haberi yok muydu?

Aklımda deli sorulardan bolca var ama gelsin yeni heyecanlı videolar.

Ülkede bunlar olurken ve Cumhurbaşkanı bunca sorumluluğu yerine getirirken hata yapmaması imkansız.

“Saray’da yığınla danışmanı var, hata yaptırmasınlar efendim, onlar ne iş yapıyor” diyebilirsiniz.

Bir yığın danışmanın Cumhurbaşkanı’na “Hata yapıyorsunuz” diyecek cesareti ve yetkisi var mı?

Ben Cumhurbaşkanı’nın danışmanı olsam “Bu yaptığınız hata olur” diyemem.

Cumhurbaşkanı isim vermeden mafya çetesinin örgütüne yeni cevap verdi ama yaptığı tek hata bu değil ki!

Cumhurbaşkanı’nın bir  hatası da helallik istemesiydi. Heyecanlı videolardan futbol maçına bu noktada geçiyoruz.

Cumhurbaşkanı aslında AKP tabanını harekete geçirmek için helallik istedi ama ters tepki verdi.

Sosyal medya “Helal etmiyorum” etiketleriyle çalkalandı. Muhalefet liderleri de gollük pası kaçırmadı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener ağları havalandırıverdi. 90’dan gol!

Muhalefet liderleri “Helallik alamazsın” dediler. Her iki lider de “ Helalleşmek için sandığı ortaya çıkar” diyor.

Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan böyle bir ortamda “Hodri meydan, sandık ortada”  der mi?

Recep Tayyip Erdoğan siyasi hatalar yapıyor tam 90’dan gollük paslar veriyor ama “Alın size sandık” demez.

Siyasi intiharı olur. Sandık 2023’e saklandığı yerde durur. 

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları