whatsapp

Güncel

547 SOKAK İFTARI ONLARIN GELENEĞİ

Köşklü Çeşme Mahallesi 547 Sokak sakinlerinin dayanışması ile bu sene 5.si düzenlenen sokak iftarında gelenek bozulmadı her yıl artan katılımla 150 kişi aynı anda iftar açtı.

6 Haziran 2018 Saat: 11:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.143 kez okunmuştur

547 SOKAK İFTARI ONLARIN GELENEĞİ
547 SOKAK İFTARI ONLARIN GELENEĞİ

Köşklü Çeşme Mahallesi  547 sokak sakinlerinin ortaklaşa düzenledikleri ve  ilk zamanlarda 3-4 komşu dayanışması ile başlayan iftar geleneği  bu yıl gerçekleşen iftar sofrasında 150 kişiye servis açarak sokağı adeta restorana çevirdiler.  5 yıldır aralıksız devam eden komşu dayanışması sokak iftarına ilgi her sene artarken seneye ne olacağı merakla bekleniyor.

Mahalle Muhtarı Mehmet Özdemir eşi ile birlikte iftar sofrasına katılarak geleneği bozmadı. Muhtar Özedmir, 547 sokak sakinleriyle birlikte iftarlarını açtı. İftar sonrası çay ikramıyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar gecenin güzelliğini paylaştılar.

Sokak iftarında imeceliği ve dayanışması ile birlik içinde olan koşuların önderliğini 547 sokak sakinlerinden Murat Bulut ve Volkan Aydının üstleniyor.

Kendi mutfaklarında özel olarak yapılan yemekleri bol bol dağıtan tatlısından tuzlusuna salatasından meyvesine kadar bir çok çeşit menüsü ile sokak sofrasında iftar açan komşu dayanışması Gebze’ye örnek bir şekilde yürütülmekte. Hiç bir kurum yada kuruluştan destek almadan kendi maddi ve manevi imkanlarıyla gönüllerini ortaya koyan komşuluk ilişkilerinin en güzel yaşayan örneği.

İftar öncesi Mahalle cami imamının okuduğu dualar herkesin ölmüşleri için bağışlandı. Yemek ikramları sonrası çay muhabbeti ile geceyi sokak dinlencesinde bırakan komşular oldukça keyifli olduklarını belirttiler.

7.GÜN HABER - Özden DEMİRCİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑