whatsapp

Güncel

AKYÜZ: MEVCUT YASANIN ÇOK GERİSİNDE VE KABUL EDİLEMEZ

Gebze Sendikalar Birliğine Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz kıdem tazminatının kaldırılması veya fona devredilmesi ile ilgili olarak, "Yapılmak istenen düzenleme mevcut yasanın çok çok gerisinde ve k

24 Nisan 2017 Saat: 15:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.425 kez okunmuştur

AKYÜZ: MEVCUT YASANIN ÇOK GERİSİNDE VE KABUL EDİLEMEZ
AKYÜZ: MEVCUT YASANIN ÇOK GERİSİNDE VE KABUL EDİLEMEZ

Gebze Sendikalar Birliğine Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz kıdem tazminatının kaldırılması veya fona devredilmesi ile ilgili olarak, "Yapılmak istenen düzenleme mevcut yasanın çok çok gerisinde ve kabuk edilemez diyoruz” dedi.

Kıdem tazminatının kaldırılması ile ilgili olarak tartışmalar devam ederken konuyla ilgili olarak Gebze Sendikalar Birliğine Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz bir açıklama yaptı. Kadım tazminatı ile ilgili olarak karşı duruşlarını daha önce açıkladıklarını ifade eden Akyüz, “Bu bizim istek ve taleplerimizi karşılanmadığını daha önce de söylemiştik. O yüzden şuanda kapsamını çok net açıklamamakla beraber sadece emeklilik yaş itibariyle dolmada yararlanma var. Hâlbuki biz 7 haliyle yararlanıyoruz.

KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Sadece 30 günlük halini koruyarak tamamından yararlanması olmayacak bir kıdem tazminatını 30 gün olsa ne olur 35 gün olsa ne olur. Dolasıyla böylesini kabul etmemiz mümkün değil. Federasyonlar, konfederasyonlar ne niyetteler ne yapıyorlar belli değil. Benim görüş ve düşüncem çıkarılmak istenen şekil mevcut şekilden çok çok daha geride. Mevcut durumu geliştirip bir şeyler katsalar tabi ki çalışanların lehinde ve hak kaybını önlemiş olurdu. Ama maalesef şuadan çok çok gerisinde çünkü 2 halde alınıyor.

MEVCUT YASANIN GERİSİNDE

Gösterdikleri şekil kıdem tazminat ve emeklilikler bide tabiî ki ölüm halinde bir hale sokuyorlarsa sadece burada havuç olarak gösterdikleri 30 günlük süreyi koruyoruz deniliyor. Burada bile bir hile var. Son aylıklarımız üzerinden kıdem tazminatı alırız. Oradaki hesaplama dönem aylıkları üzerinden hesap edecek bunu. Dolasıyla zaten otomatik düşmüş olacak. Son beş yıldaki yevmiye ortalaması bugünkü yevmiye ortalaması olarak ele alınacak. Bugün ise son gündeki yevmiye hesap alıyoruz. Mevcut yasanın çok çok gerisinde olduğunu ve kabuk edilemez diyoruz.” diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑