whatsapp

Güncel

AMASIYLA MUMASIYLA ALİ KEMAL AYDIN

Uzun yıllardır tanırım, yerel basınının gücüne inanmış değer vermiş mümtaz bir kişiliktir Sayın Ali Kemal Aydın. Şahsımında içinde elbette ki renkli kişiliği olan, dürüst, kararlı ve dobra, dobra konuşan şahsiyettir.

25 Ocak 2021 Saat: 13:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.416 kez okunmuştur

AMASIYLA MUMASIYLA ALİ KEMAL AYDIN
AMASIYLA MUMASIYLA ALİ KEMAL AYDIN

AMASIYLA MUMASIYLA ALİ KEMAL AYDIN

"AMASI, MUMASİ YOK..”

Uzun yıllardır tanırım, yerel basınının gücüne inanmış değer vermiş mümtaz bir kişiliktir Sayın Ali Kemal Aydın. Şahsımında içinde elbette ki renkli kişiliği olan, dürüst, kararlı ve dobra, dobra konuşan şahsiyettir. Yerel basını önemli günlerde hatırlayan onura eden mübarek Ramazan ayının ilk haftasında basına uzun yıllar boyu iftar yemekleri ile geleneğini sürdüren önemli bir şahsiyettir. Ali Kemal Aydın. anlattı biz dinledik. Hiçbir insan bu kadar geleneğe sahip olmadı. Tam 15 yıl dile kolay. Bu uzun süreçte Ali Kemal Aydın’ın bizden ve Gebzelilerden istediği duruma baktım. Sizlerde değer verir değerlendirirsiniz diye düşüncelerimi yazdım.

 SİZ VARSANIZ BİZ VARIZ…

Ülkemizin ekonomisine en büyük katkı ve katma değer sağlayan Kocaeli’nin sanayi kenti Gebze’de kendisine ait iş yerinde işi ile mücadele ederken bir yandan oda çalışmaları, bir yandan yaşadığı kentin gelişmesi kalkınması ile bağlantılı mücadeleler içinde olan ciddi bir iş adamı her şey bir kenara dururken Gebze’nin konumunu arttırmak, Gebzelilik bilincinin yaygınlaştırılması için çaba harcamak, kentin ileri gelenleri ile farklı projelerde gündem yaratmak ve dahası yaşadığı kent Gebze’de Gebze’yi savunan tek adam, herkesin gönlünde bir tutam yeri olan yerel basının gözü kulağı Ali Kemal Aydın ne yapıyor, nereye gidiyor hedefi ve amacı nedir görmek ve bilmek lazım.

30 YILDIR GEBZELİLİK MÜCADELESİ VERİYOR    

Geçmiş dönemlerde Gebze Ticaret Odası meclis üyeliği yapmış önemli atılımları ile dikkat çekmiş Gebze ile alakalı projelerin hayata geçirilmesi için çaba harcamış, onay vermiş, Koç grubunda önemli bir yeri olan Ali Kemal Aydın Gebze Arçelik yetkili servisi olarak Türkiye  genelinde hizmet sektöründe iki defa birincilik alarak Gebze’yi onurlandırmış Gebze Arçelik-Beko yetkili servisi AY-TEK’in sahibi çevresine duyarlı yaşadığı kent için mücadele veren 30 yıldır Gebze’de yaşayan bir iş adamı.

YEREL BASININ ÖNEMİNİ BİLİR

Ali Kemal Aydın, kararlı ve hırslı söylediği, verdiği her sözün arkasında duran biri, Gebze yerel basını ile ilişkileri çok iyi olan adeta basının içli dışlı olduğu her kesin yakın dostu arkadaşı ağabeyi gibidir.

15 YILDIR İFTAR VE İKRAMLARDAN DERS ÇIKARAN OLMADI

Ramazanda ilk hafta iftar yemeği ile geleneğini sürdüren mümtaz bir kişiliktir. Sayın A. Kemal Aydın 15 yıl boyunca anlattı ve bizler dinledik.

15 Yıldır Gebze’de her yıl düzenli olarak yerel basını iftar yemekleri ile ağırlar, önemli günlerde bizleri onura eder gönül alır, yerel basın ile her birlikteliğinde Gebzelilik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için önemli açıklamalarda bulunur herkesi duyarlı olmaya davet eder, doğruya doğru, yanlışa yanlış demenin erdemlik olduğundan bahs eden Ali Kemal Aydın, Gebze’nin Kocaeli’nin ve İstanbul’un arka bahçesi olmadığını vurgulamıştır. 15 yıldır söyledikleri ile gündeme dair açıklamalarında Aydın, benden birşey olmaz, biz olursak başarılı olur, birşeyler yapabiliriz. Amadan, mumadan anlamam. Siz varsanız biz varız sözü onun vaz geçilmez düsturudur. Ali Kemal Aydını hep dinleyen ve onun içindeki ruha dokunan, onun amacı, gayesi doğrultusunda yanında olan biri olamadık sanırım. Toplantı ve açıklamalarında ikramı alan bugüne kadar hep böyle olmuştur o anı orada değerlendirmiş ve çıkıp gitmiştir. Bir çoğumuz köşe yazısında ve haber sayfasında, “Ali Kemal Aydın geleneksel iftarında Gebze basınını ağırladı” sütunlarımızda bundan başka açıklamalarıyla gündem oluşturulmadı. Fakat ne yazık ki Ali Kemal Aydının amacı ve niyeti görülemedi, değerlendirilemedi.

DOĞRULARI KONUŞTUĞU İÇİN DİKKATE ALINMADI

Harbidir, sözünü saklamaz ürkeceği, çekineceği bir durum onun hiç hiçbir zaman söz konusu bile olamaz. Birileri ona farklı gözle bakabilir, hatta kafayı çatlatmış bile diyenlerde olmuştur, iyi biliriz doğru söyleyeni doğru yerde tutmayan bir millet anlayışı içinde olunca farklı boyutlardan farklı pencerelerden bakmayı da pekala iyi bilen insanlarız maalesef.

“ATATÜRK UNUTULMAMALIDIR”

Ali Kemal Aydın, bugün maddi ve manevi değeri ölçülemeyecek kadar önemli olan üç boyutlu Atatürk tablosunu devlet kurumu, özel kuruluşlar, STK’ların başkan ve yöneticileri ile eğitim kurumları ve basın sektöründe ziyaret ettiği  ikiyüzün üstünde kişiye hediye etti, etmeye de devam ediyor. Ali Kemal Aydın Neden Atatürk tablosu hediye ediyor derseniz, çok önemli bir soru elbette ki neden.!! Neden Atatürk Tablosu, Kurtuluş savaşı mücadelesi ile kazanılmış Türkiye Cumhuriyeti ile sınırları çizilmiş yaşadığı ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılarda dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tablosunun herkesin her boyuttan baktığında gözlerini görsün diye ve Atatürk’ün unutulmaması için hediye ettiğini. belirten Ali Kemal Aydın, Atatürk benimde Türk ulusunun da önderidir bende bu anlamda tablo hediye ettiğim kurum ve kuruluş yöneticileri ile ülke gündemine dair fikir alışverişi yapıyorum bundan da keyf alıyorum diyor.

ANLATTI OLMADI, WEB SİTESİ İLE VURGULUYOR         

Ali Kemal Aydın kurumsal anlamda ülke gündemini takip ettiği özel Web sitesi ile gündeme dair görüşlerine yer verdiği sayfasında önemli uyarılarda bulunuyor, Gebze’de geçmiş dönemlerde siyasi yaşamı ile her kesime hitap eden Alaattin Kurt’un çizgisi ile Gebze’de halkın adamı olma sevdası ile belki de bundan sonraki yaşamını siyasi kimliği ile sürdürmek istiyordur.

NEDEN OLMASIN..!!

Ali Kemal Aydın Gebze’nin yükünü kaldırabilir mi, Gebze’ye katkı suna bilir mi, Gebze’ye bugüne kadar verilmeyen değeri sağlar mı, Gebze’yi kent olma yolunda nerelere götürülebilir bunları kendimize sormadan hiç tanımadığımız araştırmadığımız bilmediğimiz yüzlerce siyasiye seçilme hakkı vermedik mi, bu güne kadar Ankara’ya gönderdiklerimizden biri bu sefer Ali Kemal Aydın neden olmasın ki..

Ali Kemal Aydın www.alikemalaydin.com.tr Web Sitesi ile gündeme dair önemli konulara değiniyor, Toplum olarak Gebzelilik bilinci ile kentimize değer veriyor, önerilerde bulunuyor.

Gebze’nin değerlerine sahip çıkılmasının altını çizen Ali Kemal Aydın, günlük yaşamında da sıkça yer verdiği önemli açıklamalarından bazıları.

BİLGİ PAYLAŞILMADIĞI SÜRECE BİLGİ DEĞİLDİR

“Bilgi paylaşılmadığı yani kullanılmadığı sürece bilgi değildir.’’ Şöyle açıklayayım: Benim bildiklerim bana ait kalırsa, bunun kime ne faydası olur?

Dönemde rol alan bütün insanlarla konuştum; her detaya vakıfım. Şimdi bu bir bilgi midir? Hayır, değildir. Ben bunları anlatırsam, yazarsam, paylaşırsam yani kullanırsam bilgi olur. Aksi durumda ise bunların hepsi benimle birlikte yok olacak. Çünkü paylaşılmayan bilgi, bilgi değildir; paylaşılmayan sevgi de sevgi değildir.

Kesinlikle, hatta şunu da eklemek gerekir ki bilgi paylaşılmazsa küf tutar. Küf tutmaması için yani bildiklerimizi unutmamamız içinse en güzel yol, onu başkalarıyla müzakere etmektir. Tıpkı bir doktorun bildiklerini unutmaması için aktif doktorluk yapması gerektiği gibi paylaşmadığınız bilginiz de siz öldükten sonra tamamen yok olur gider; paylaşılmayan bilgi mezara kadar dahi varamaz.

ALİ KEMAL AYDIN’IN ÖNEMLE ÜZERİNDE VURGULADIĞI SÖZLERİ;

“SİZ VARSANIZ, BİZ VARIZ”

“BİR CENTİLMEN GEREKTİĞİNDE DUVARDAN BİLE ÖZÜR DİLEMELİ”

“DÖRT ŞEY GERİ GELMEZ ; YAYDAN ÇIKAN OK, AĞIZDAN ÇIKAN SÖZ, KAÇIRILAN FIRSAT, GEÇEN ZAMAN”

“MUTLU OLMANIN ÜÇ ALTIN KURALI ; DOĞRU DÜŞÜNMEK, DOĞRU DAVRANMAK, DOĞRU KONUŞMAK, ”

Gebze’nin yaşanabilir bir kent ve il olması için her platformda açıklamalarda bulunan ve bireysel mücadeleleri ile Gebze’lilk bilincinin yaygınlaşması için çalışmalar yapan Ali Kemal Aydın Gebze ve Gebze’ller için önemli bir değerdir.

Gebze’lilik bilinciyle kalın sağlıcakla.

7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑