whatsapp

Güncel

ARIKONAKLILAR KAZ GECESİNDE COŞTU

Ardahan İli Hanak İlçesi Arıkonak (Könk) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel kaz gecesinde geçmişi yad edip hasret giderdiler.

27 Ocak 2018 Saat: 12:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.059 kez okunmuştur

ARIKONAKLILAR KAZ GECESİNDE COŞTU
ARIKONAKLILAR KAZ GECESİNDE COŞTU

Arıkonaklılar geceye akın etti

Gebze Belediyesi Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezinde yoğun katılım ile gerçekleşen 4.Geleneksel Kaz Gecesine Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde ikamet eden köy halkı ile Arıkonak köyü muhtarı ve köy heyeti iştirak etti.

"Ben değil, biz olmaya devam edeceğiz"

Dernek Başkanı Talat Kesgin’in gecenin önemine değin yaptığı konuşmada derneğin çalışma ve yaptığı etkinliklerden söz ederek emeği geçen dernek yönetimine, gençlik kollarına ve destek veren herkese teşekkür etti. Başkan Kesgin, "bu güne kadar yaptığımız bütün çalışmalarda yönetim kurulumuzla birlikte siz değerli büyüklrimizinde fikirleriyle etkin kıldığımız programlarla bu güzel gün ve gecelerde birlikte olma gayreti içinde olduk. Bu etkinlikleri gerçekleştirirken ben değil biz olduk biz olmayada devam edeceğiz," dedi.

En yaşlısı hediye verdi, Onur konuğu Ankaradan geldi

Köyden alınan görüntüler eşliğinde derneğin çalışmalarına ışık tutan slayt sunum herkesi duygulandırdı. Uzun yıllar gurbette olan Arıkonaklılar bir araya gelmelerine vesile olan dernek programlarında geçmişi yad ederek hasret giderdiler. Köyün en yaşlısı emekli öğretmen hacı Asım Balcı geceye emeği geçenlere hediyeler verdi. Özellikle geleneksel kaz gecelerinin vaz geçilmezi Ankara'dan gelerek renk veren sıcak ve samimiyeti ile herkesin abisi Ergül Koçak gecenin Onur konuğu olarak ağırlandı. Köyün güler yüzü Ankara'dan gelenlerden Necmettin Balcı masa masa gezerek adeta hasret giderdi.

Geceye destek verenlere ve  Kaz ağalarına Teşekkür

Dernek gecelerinin vaz geçilmezi kaz ihalelerinde katkıları ile öne çıkan kaz ağalarını bir araya toplayan dernek yönetimi 2018 yılının kaz ağası Ercan Çelik’e teşekkür etti. Gecede büyük hediyeyi alan maratoncu Suat Demirci aldığı hediyeyi derneğe bağışladı. Derneğin hediye yağmuruna destek veren Akıf Demirci dernek tarafından onure edildi.

Görsel destek Serkan Kaya'ya teşekkür

Derneğin bütün programlarında verdiği destek ile adından söz ettiren Bilenkaya matbaacılık Serkan Kaya köy halkına dağıttığı takvim ve salona astığı dev Atatürk posteri ile gecenin en önemli ismi oldu. Serkan Kaya Derneğin bu güne kadar yaptığı bütün program ve etkinliklere matbu desteği ile yönetime destek vermeye devam ediyor.

Mevlüt bilgin sesiyle renk kattı, Kemal Koçak coşturdu

Yöresel Kaz ikramı ile keyiflenen Arıkonaklılar Türk Halk müziği sanatçısı Mevlüt Bilgin’in ve Kemal Koçak’ın okuduğu bir birinden güzel türkülerle halaylar çekip oynadılar pistte halka halka olan yaşlısı genci Arıkonaklılar Kaz gecesinin tadını çıkardılar.Arıkonakta yeni neslin temsilcisi ses sanatçısı Figen Keskin renkli siması güzel sesi ve okuduğu türkülerle halaylarda gençleri coşturdu.

Damak tadı Aytekin Usta'ya ait

Damak tadımızı  sofralarımıza sunan kaz geceleri ve özel programlarımız, mevlid ve ikramlarımızda Aytekin Demirci'ye emanet ettiğimiz bu kaz gecesinde ekibi ile verdiği hizmet için teşekkür eden Dernek yönetimi Arıkonak’lıların beğenisini kazandı.

 7.GÜN HABER

 Özden DEMİRCİ

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑