whatsapp

Siyaset

CHP KOCAELİ'DE SARIBAY YENİDEN BAŞKAN

CHP İl Kongresi dün gerçekleşti. Kongrede; mevcut başkan Cengiz Sarıbay ile eski milletvekili Bekir Yurdagül yarıştı.

8 Ocak 2018 Saat: 10:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.260 kez okunmuştur

CHP KOCAELİDE SARIBAY YENİDEN BAŞKAN
CHP KOCAELİ'DE SARIBAY YENİDEN BAŞKAN

Sabancı Kültür Merkezi’nde dün saat 10.00’da başlayan kongrede 630 il delegesinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongrede 25 kişilik il yönetimi, 9 kişilik disiplin kurulu ve 22 kişilik kurultay delegesi belirlenecek. Kongrede divan başkanlığını CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yaparken, divan üyeliklerini ise eski il başkanı Nadir Birok ve eski il yöneticisi Fehmi Timur üstlendi. 630 il delegesinden 566’sı kongrede oy kullandı. Bunlardan 10’u geçersiz sayıldı. 386 oy alan Cengiz Sarıbay yeniden başkan seçilirken, rakibi Bekir Yurdagül ise 170 oy aldı.

İki aday sabah saatlerinde salona geldi, delegeler ise salonun önündeki oy verme işlemleri için listelerde isimlerini tek tek kontrol etti. Salon içerisinde asılan iki pankart dikkatlerden kaçmadı. Sarıbay 'Herkesin güvenebileceği ben değil, biz diyen bir örgüt' yazılı pankart asarken, Yurdagül ise 'Adalet için iktidar, iktidar için değişim' pankarını astı.

Kongreye katılan isimler arasında CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Hakar ve Tahsin Tarhan, eski milletvekilleri Hikmet Erenkaya, Hurşit Güneş ve Ensar Öğüt, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, ilçe başkanları, çok sayıda delege ve partililer yer aldı. 

2019'UN PROVASI

İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bugünkü kongremizin tüm Türkiye’ye örnek olacağını, herkesin kabul edebileceği bir şekilde bir şölen havasında geçmesini temenni ediyorum. Bu kongremiz 2019 başkanlık seçiminin provası olacaktır” dedi. 

İl başkanlığına aday olan Bekir Yurdagül, “Sayın genel başkanımız partimize genel başkan seçildikten sonra tabandan gelen yoğun talepler nedeniyle blok liste esası çarşaf listeye geçirdi. Burada amaç parti içi demokrasiyi sağlama ve partililerimize tercih hakkı sağlaması. Biliyorsunuz kurultayda hep çarşaf liste olur ve buna bizim tarzımız deriz. Şimdi blok liste isteyenler diyorlar ki; Arkadaş biz kendi aramızda konuştuk ve anlaştık. Bizim oy pusulamız bu. Siz o oy pusulasını birleştirip sandığa atın. Gelin çarşaf liste yapalım. Kimsenin hakkı yenmesin. Siz de beğendiğiniz arkadaşları seçin. 636 delegenin özgür iradesiyle seçim şekillensin. Beni seçip seçmemeniz önemli değil tekrar söylüyorum. Bu kongremize değişimle başlayalım” diye konuştu.

Cengiz Sarıbay ve Bekir Yurdagül kürsü konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra, Cengiz Sarıbay divana kongrenin blok liste ile yapılmasına ilişkin teklifte bulundu. Divan Başkanı Sakarya Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç teklifi genel kurulun onayına sundu. Salondaki çoğunluğun bu görüşten yana olduğunu belirtmesinden sonra Özkoç, blok listenin kabul edildiğini söyledi. Bu karara tepki gösteren Bekir Yurdagül ve beraberindekiler ayaklandı, karşılıklı laf atmalar ardından da arbede yaşandı. Olayın yatışmasından sonra il delegesi olmayan salondan çıkarıldı. İl delegelerine tek tek çarşaf liste mi blok liste mi istedikleri soruldu. Bunun neticesinde 459 oy kullanıldı, çıkan sonuçta 130 kişi çarşaf listeden yana oy kullanırken, 327 kişi ise blok listeden yana taraf bildirdi, 2 delege ise çekimser kaldı. Divan Kurulu seçimin blok liste olarak yapılacağını duyurdu. Bekir Yurdagül ve beraberindekiler bu sonuçtan memnun kalmadı. Salonda ‘Hak hukuk adalet’ sloganları atıldı. 

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker, “Kongrede çarşaf liste istemek önemlidir. Zaten 2 yılda bir, bir araya geliyoruz. Burada tartışmak, uzun uzun kongreler yapmak bizi neden sıkıntıya sokuyor. Tartışsak, masaya yatırsak neden kaybettik, İzmit’i kaybettik, kazanmak için neler yapıyoruz. Haydar Akar ciddi çalışmalar yapıyor, Tahsin Tarhan yolsuzlukları gündeme getiriyor. CHP’den taraf olmak zorundayız. Faaliyet raporlarına bakın, kusura bakmayın ben eleştiriyorum. Biz CHP’liler olarak seçim çalışması falan yapmıyoruz. Burada anlatılanların hepsi protokol çalışmasıdır. 365 gün çalışan bir iktidar partisi var karşımızda. Bizimde böyle bir çalışma yapmamız konusunda bunu demekten dilimde tüy bitti” ifadelerini kullandı.

YURDAGÜL'ÜN LİSTESİNDE SORUN ÇIKTI

Bekir Yurdagül'ün listesinde yönetim kurulu adayları arasında yer alan Buse Atilla ve Ali Fuat Bilir listeden çıkarıldı. İki ismin yerine yedekler arasında bulunan İbrahim Yılmaz ve Ahmet Yılmaz listeye eklendi.

Seçime geçilmeden önce adaylara tanınan son konuşma hakkında Bekir Yurdagül, “Olağanüstü koşullarda kongreyi sonlandırıyoruz. Ancak ne yazık ki arkadaşlarımız gitmek için acele ediyorlar. Ben, kongre sürecinde ve adaylık sürecinde Cengiz başkan başta olmak üzere üzüp kırdığım arkadaşım var ise kendilerinden özür diliyorum. Bundan sora seçilip seçilmemek önemli değil. Önemli olan CHP’nin kazanması” dedi.

Yurdagül’ün konuşmasından sonra il başkanı Cengiz Sarıbay da konuştu. Sarıbay, “Ben değerli rakibim, kardeşim, Bekir Yurdagül’e centilmen yarış için teşekkür ediyorum. Önemli olan CHP’nin kazanmasıdır sevgili partililer. Önümüzde çok önemli seçim var. Bu süreçte hep birlikte olmalıyız. Bu konuda herkesin elini taşın altına sokması lazım” şeklinde konuştu.

CENGİZ SARIBAY’IN LİSTESİ

Yönetim Kurulu; Hüseyin Acurman, Hasan Akar, Berna Çetin, Bilgi Dehmen, Metin Düzgün, Gökhan Ercan, Muhip Kanko, Demet Karaman, Naim Keskin, Seyfettin Kılınç, Berna Kurt, Nilay Merttürk, Mehmet Miroğlu, Suca Omurca, Seda Oral, Hüsamettin Polat, İsmail Sancak, Bülent Sarı, Sabriye Şahin, Didem Turan, Ali Yapa, Selim Yıldız, Özgür Yıldızlı, Şahin Yılmazel

İl Disiplin Kurulu; Ömer Akın, Cumhur Arıkan, Sadık Atuk, Gürsel Güzel, Hüseyin Karaca, Cemal Polat, Kemal Taş, Fehmi Tokkaya, Tahir Toksoy

Kurultay Delegeleri; Türkan Çimen, Nihat Değer, Turan Dumlu, Nilgün Düzen, Gülay Eyisabuncular, Yaprak Fidancı, Mehmet Kaçar, Mehmet Hilal Kaplan, Ali Kara, Durmuş Karaboğa, Nezire Karakadılar, Selahattin Kaya, İrfan Keskin, Sinem Koç, Mehmet Ümit Küçükkaya, Nuri Paşa, Birol Sağlam, Alpaslan Seymen, Yakup Törk, Yılmaz Uçak, Selman Yıldırım, Musa Yılmaz

 

BEKİR YURDAGÜL’ÜN LİSTESİ

Yönetim Kurulu;  Cihat Altınyuva, Gürsel Aras, Aziz Ateş, İbrahim Yılmaz, Ercan Balseçen, Tuncay Başol, Rana Tunç Berkdemir, Kardelen Beydaş, Ahmet Yılmaz, Kemal Doğan, Ali Doğan, Necdet Doğan, Filiz Kandemir Duman, Fethi Güven, Ümit Karaduman, Ersin Karagöz, Şemsettin Karagöz, Gökhan Korkmaz, Yelda Pişkin, Tayfun Sarıkaya, Savaş Şengeç, Ahmet uzun, Hasan Yener, Hakan Yeşil

İl Disiplin Kurulu; Celal Balkaya, Özlem Çalık, Beyhan Korkmaz, İsmail İşçi, Serdar Nilhan, Cihat Öcal, Türkan Tuncer, Serkan Yıldırım, İlhami Yoldadurmaz

Kurultay Delegeleri; Yeşim Akpınar, Tamer Aktaş, Rıtvan Alkan, Necati Altınkaynak, Kerem Aydemir, Gazi Aydoğdu, Kardelen Beydaş, Dilber Boz, Hasan Çelik, Suna Çınar, Nazım Gençtürk, Gülay Eyisabuncular, Tolga Karanfil, Zeki Kural, Asude Fırat Özkan, Fikret Toker, Adnan Usta, Buket Yavuz, Sabri Yıldız, Bekir Yurdagül, Şevket Yorulmaz, Kenan Üner

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑