whatsapp

Güncel

Darıca’da yaya geçitlerinde 'kırmızı çizgi' dönemi

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne dikkat çekmek için başlatılan ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ projesine Darıca’dan da destek gelirken Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, herkesi kurallara uymaya

31 Mart 2021 Saat: 00:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 628 kez okunmuştur

Darıca’da yaya geçitlerinde kırmızı çizgi dönemi
Darıca’da yaya geçitlerinde 'kırmızı çizgi' dönemi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Darıca’da 'Kırmızı çizgi’ uygulamasına başlandı. Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulama kapsamında, Darıca Belediyesi ekipleri yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyamaya başladı. Yurt genelinde başlatılan ve Darıca’da da uygulanan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

BAŞKAN ÖĞRENCİLERLE KIRMIZIYA BOYADI

Uygulama kapsamında, Darıca Cumhuriyet Meydanı önünde bulunan yaya geçidinde program düzenlendi. Programa Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve öğrenciler katıldı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, öğrencilerle birlikte yaya geçidinde orta şeridi kırmızıya boyadı. Trafikte önceliğin yayalarda olması gerektiğini ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, araç kullanan tüm Darıcalıları trafik kurallarına uymaya ve kırmızı çizgiye dikkat etmeye davet etti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑