whatsapp

Sağlık

FARABİ'DE ORGAN NAKLİ PANELİ

Darıca Farabi Devlet Hastanesinde, 3-9 Kasım "Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında "Organ Nakli" konusunda panel düzenlendi ve hastane içinde bilgilendirme stantları kuruldu.

9 Kasım 2017 Saat: 13:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.583 kez okunmuştur

FARABİDE ORGAN NAKLİ PANELİ
FARABİ'DE ORGAN NAKLİ PANELİ

Darıca Farabi Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sunumda Doku ve Organ Bağış Koordinatörü Yetkin Konak sunum yaparak, organ naklinin aşamalarını ve önemi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Yetkin Konak, "Tedavisi sadece organ ve doku ile mümkün olan hastalıkların dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu ifade etti.

Organ naklinin tanımını yapan  Konak, "Sağlıklı yaşarken bana olmaz söylemini bir tarafa bırakarak en olmaz ihtimali göz önünde bulundurup yaşamda bize hayatımızı idame ettirmemizi sağlayan çok kıymetli organlarımızın hayatımızı kaybedip, toprağa verildikten kısa bir süre sonra çürüyüp yok olmasına göz yummadan hâlâ yaşamı devam eden organ ya da doku bekleyen diğer insanların bedeninde yaşatarak başka bir insanın acılarını dindirmek, bir aileye mutluluk getirmek herkesin gönlünde yatan bir durum olsa gerek. Ancak, gerek ülkemizde gerekse Dünyada yeterince organ bağışının olmaması konunun ya yeterince anlatılamamış olduğunu ya da kavranamamış olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Panelde ayrıca organ bağışının dini boyutu hakkında katılımcılar bilgilendirilerek Diyanet İşleri Başkanlığının'da bu konu hakkında verdiği önem anlatılarak  organ bağışının önemine dikkat çekildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑