whatsapp

Ekonomi

FIRINLAR, BAKKALLARA EKMEK VERMEYECEK

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, zammı geri çekilen ekmek konusunda bugün Vali Hüseyin Aksoy ile bir araya gelecek. Sarı, bayi satışlarının durdurulması önerisinde bulunacak. Öneri kabul görürse bakkal ve marketlerde ekmek s

11 Ekim 2018 Saat: 08:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.023 kez okunmuştur

FIRINLAR, BAKKALLARA EKMEK VERMEYECEK
FIRINLAR, BAKKALLARA EKMEK VERMEYECEK

Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmayan ekmek zammı yeni bir tartışma yarattı. Kocaeli Esnaf Odaları Birliği, fırıncılara 210 gram ekmeği 1.25 liraya satması için gerekli izni vermişti. Ancak Ticaret Bakanlığı bu izni iptal etti ve 1.25 liradan satılan ekmeğin, 210 gramdan yeniden 250 grama çıkartılmasını istedi. Bu karara tepkili olan Kocaeli Fırıncılar Odası uygulamanın sektör temsilcileri büyük zarar vereceği gerekçesiyle olağanüstü toplandı.

FIRINCILAR TEPKİLİ

Kocaeli’deki fırın işletmeleri, bakanlığın kararına tepki gösterdi. Fırıncılar Odası’na gelen işletmelerin sahipleri konunun çözümü için acilen önlem alınmasını istedi. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, daha önce de defalarca kez, ekmek fiyatının düşmesinin, fırıncıları iflasa sürükleyeceğini ifade etmişti. Sarı, benzer söylemlerine devam etti.

BUGÜN VALİ İLE GÖRÜŞÜLECEK

Kocaeli Fırıncılar Odası, dün aniden gelişen ekmek operasyonunun ardından, bakanlığın kararını fırıncılara tebliğ etmeye başladı. Ancak bu uygulamanın yaratacağı sorunları da Vali Aksoy’a aktarma kararı aldı. Dün randevu talebinde bulunan oda yönetiminin, bugün Vali Aksoy ile bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşme saati ise bugün belirlenecek.

BAKKALA EKMEK VERMEYELİM!

Buluşma sırasında oda başkanı Ali Sarı’nın Vali Aksoy’a, gramaj artırımının fırıncı esnafı üzerindeki olumsuz etkilerini anlatacağı ve aynı zamanda bir öneride bulunacağı kaydedildi. Sarı, “Bakkal ve marketlere ekmek vermeyelim. Ekmekler sadece fırında satılsın. Komisyon ödemeyeceğimiz için zararımızı amorti edelim” önerisinde bulunacak. Fırınlar bakkallara ekmek vermeyince, çevresinde fırın olmayan mahalleler de yaşayanlar, ekmek alabilmek için fırın olan bölgelere gitmek zorunda kalacak. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑