Güncel

GAZİLER MAHALLESİ SIFIR ATIK PROJESİ

Sıfır Atık projesinin uygulama çalışmalarını Gaziler Mahallesi ziyaretinde sahada denetleyen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz; uygulamaya destek olan vatandaşlara teşekkür ederek çiçek takdim etti.

5 Ağustos 2020 Saat: 14:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.399 kez okunmuştur

GAZİLER MAHALLESİ SIFIR ATIK PROJESİ
GAZİLER MAHALLESİ SIFIR ATIK PROJESİ

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Gaziler Mahallesi sakinlerini ziyaret eden Başkan Büyükgöz, Gebze Belediyesi’nin sürdürdüğü sıfır atık projesinde uygulamaya konulan atıkların kaynağından toplanması çalışmalarını sahada inceledi. Plastik ve diğer ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılarak toplanarak ekonomiye kazandırılması çalışmalarının başarıyla sürdürülmesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Belgesi alan Gebze Belediyesi’nin temizlik işleri müdürlüğü ekipleri projeyi titizlikle sürdürüyor.

SESLİ ANONSLA YÜZDE 5’LİK ARTIŞ

Başkan Büyükgöz gerçekleştirdiği ziyarette; Gebze Belediyesi tarafından mahallelerde uygulamaya konulan sesli anons sisteminin yanı sıra evlere dağıtılan atık ayrıştırma poşetlerinde plastik ve ambalaj atıklarını biriktiren ve belirlenen günlerde temizlik ekiplerine teslim eden vatandaşlara desteklerinden ötürü teşekkür etti. Uygulamaya konulan sesli anons sistemi ve atıkların adreslerden toplanması çalışmasıyla yüzde 5’lik bir artış sağlandığını vurgulayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Her çöp çöp değildir sloganıyla başlattığımız sıfır atık projemize vatandaşlarımızın desteği bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Kocaeli’mizde ilçe belediyeleri arasında tek Sıfır Atık Belgesine sahip belediye olarak bu çalışmaları önemsiyoruz.

EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Çevremizin daha temiz kalması atıkların doğayı kirletmeden kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması değerli Gebzeli hemşerilerimizin destekleri sayesinde oluyor. Bu konuda hassasiyet gösteren ve destek olan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu konudaki farkındalığa tüm hemşerilerimin de peyder pey destek ve katkı vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA KARANFİL

Sıfır atık projesine, ambalaj ve plastik atıklarını evlerinde ayrıştırarak ekipler tarafından toplanmasına destek veren Gaziler Mahallesi sakinleriyle bir süre sohbet eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz vatandaşlara teşekkür ederek karanfil dağıttı. Başkan Büyükgöz ayrıca vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑