Güncel

GEBKİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİME HAZIR

GEBKİM Eğitim Araştırma ve Sağlık Vakfı tarafından Dilovası’nda eğitime kazandırılan GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

21 Temmuz 2020 Saat: 10:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.213 kez okunmuştur

GEBKİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİME HAZIR
GEBKİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİME HAZIR

Toplantıya GEBKİM Vakfı Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref Yüksel Bölükbaşoğlu, Vakıf yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hakan Çelik, “Okulumuz, 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim yılında ilaç, kozmetik, temizlik ürünleri, plastik, ambalaj gibi birçok farklı alt sektöre sahip olan kimya sektöründe çalışmak isteyen gençlere kapılarını açtı. Proje okul olarak geçen yıl ilk kez LGS puanıyla 120 öğrenci aldık. Ayrıca Dilovası’nda ikamet eden 68 öğrenci de yerel yerleştirme ile GEBKİM MTAL öğrencileri arasına katıldı. GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2020 – 2021 Eğitim ve Öğretim Yılında 60’ı LGS sınavı puanı, 80’i yerel yerleştirme ile olmak üzere 140 öğrenci alacak” dedi.

ÖĞRENCİLER DEZENFEKTAN ÜRETİYOR

Çelik, okulun ihtiyaçlarının vakıf tarafından karşılandığını belirterek, “Öğrencilerin kıyafeti, yemek ve servis ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca okulumuzda sportif, kültürel ve sportif etkinlikler de gerçekleştiriliyor. 12 laboratuvarımızla öğrencilerimiz dezenfektan üretimi de gerçekleştiriyor” diye konuştu.

ŞAYİR : DİLOVASI YENİLENİYOR

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir de yaptığı konuşmada Dilovası’na yapılan yatırımlarla yepyeni bir bölge haline geldiğini belirterek, Dilovası’nda eğitim ve ekonomiye katkılarından ötürü GEBKİM yöneticilerine de teşekkür etti.

Başkan Şayir, Dilovası’nda hem tarihe hem de şehrin geleceğine sahip çıktıklarını da sözlerine ekledi.

ARACI : EĞİTİM BİZİ HEYECANLANDIRIYOR

GEBKİM Vakıf Başkanı Vefa İbrahim Aracı da, “Eğitim bizi heyecanlandırıyor. 2017 yılında kurduğumuz bu vakıf ile eğitime destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

GEBKİM MTAL’i kimya sanayinin nitelikli iş gücü sorununa çözüm getirmek için eğitim hayatına kazandırdıklarını belirten Aracı; “Bu yıl pandemi nedeniyle LGS’ye giren öğrencilerimizin daha fazla moral ve motivasyona ihtiyacı vardı. Gençlerimize güveniyoruz, onlar her duruma uyum sağlayacak güçteler. Kimya sanayinin merkezlerinden Kocaeli’nde eğitim veren okulumuz nitelikli mesleki eğitim yanında öğrencilerimizin topluma faydalı birer birey olmalarını sağlayacak sosyal ve kültürel aktivitelerle de farklılaşıyor” dedi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑