whatsapp

Kültür/Sanat

KARSLILAR DERNEĞİNDEN GELENEKSEL GECE

Darıca Karslılar Derneği Geleneksel Kaz gecesinde üyelerini ve bölge protokolünü ağırladı. Gecede türküler söylendi halaylar çekildi. Geleneksel gecede halk ozanı Murat Çobanoğlu türküleriyle anıldı.

18 Şubat 2020 Saat: 13:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.206 kez okunmuştur

KARSLILAR DERNEĞİNDEN GELENEKSEL GECE
KARSLILAR DERNEĞİNDEN GELENEKSEL GECE

KARSLILAR DERNEĞİNDEN GELENEKSEL GECE

Darıca Karslılar Derneği  Geleneksel Kaz gecesinde üyelerini ve bölge protokolünü ağırladı. Gecede türküler söylendi halaylar çekildi. Geleneksel gecede halk ozanı Murat Çobanoğlu türküleriyle anıldı.

BAŞKAN ŞEN TEŞEKKÜR ETTİ

Darıca Karslılar Derneği yönetim kurulu başkanı Ali Şen ve yönetim kurulu geceye iştirak eden davetlileri salon girişinde karşılayarak muhteşem gecede güzel  bir ev sahipliği yaptı. Başkan Ali Şen ve başkan yardımcısı Adnan İşçi davetliler ile yakından ilgilenerek geleneksel kaz gecesinin herkesin gönlünce eğlenmesinde masa masa gezerek ev sahipliklerini gayretle gösterdiler.

Darıca Salon Şato’da gerçekleşen Kaz gecesi İstiklal marşının okunması ve saygı duruşunun yapılmasından sonra dernek başkanı Darıca’lı genç iş adamı Ali Şen, yaptığı konuşmada geceye gösterilen ilgiden ötürü davetlilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

BAŞKAN BIYIK HER ZAMAN YANINIZDAYIM

Kaz gecesine katılan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık yaptığı konuşmada dayanışmanın ve birlik beraberliğin önemine değinerek her zaman sizin yanınızdayım bu güzel gecede emeği geçen başkan Ali Şen ve yönetimine teşekkür ederim dedi.

ADNAN İŞÇİ’YE DURMAK YOK

Geleneksel gece ve toplantılardaki samimi davranışları ve koşturmacaları ile tanınan GYT şube müdürü ve Darıca Karslılar Derneği başkan yardımcısı Adnan İşçi her zamanki performansı ile geceyi koordine eden isim olarak görüldü.

KAZ GECESİNE YOĞUN İLGİ

Darıca Karslılar Derneği Kaz gecesine CHP Ardahan  eski milletvekili Ensar Öğüt,Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, KAISİAD Başkanı Meşaik Karakuş, KAI başkanı Metin Baytöre, Darıca Ardahanlılar Derneği Başkanı Bülent Işık,AK Parti Darıca İlçe başkanı Ufuk Acay, CHP Darıca İlçe başkanı Gökhan Akdaş, MHP Darıca ilçe başkanı Adem Emre Aygün. Minik Kalpler Ana Okulu kurucu Genel Müdürü Ayfer Kara, Darıcalı iş adamları yöre dernek başkanları ve çok sayıda dernek üyesi aileleriyle birlikte geceye iştirak etti.

KAZ PİŞİRME GURME YEMEĞİN İŞİ

Genelde kış aylarında yöre dernekleri tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Kaz gecelerinde yaptığı hizmetler ve kaz pişirmedeki lezzet uygulaması ile tanınan yöneticiliğini bölgemizin genç iş adamlarından Gökhan Torun’un sahibi olduğu Gurme yemek, hizmetleri ve personeli ile bu güzel gecede herkesin damak tadı oldu.

KAYIKÇIOĞLU ÇOBANOĞLUNU YAD ETTİ

Bölgemizin yetiştirdiği ender ses sanatçılarından Kürşat Kayıkçıoğlu muhteşem sesiyle geceye renk kattı. Kayıkçıoğlu, merhum halk ozanı Murat Çobanoğlunun okuduğu  türküleri seslendirirken adeta Karslıları duygulandırdığı görüldü.

Gecede yöresel sanatçı Darıca Belediyesi Zabıta amiri Yavuz Aydemir'in okuduğu türkülere eşlik eden davetliler gönüllerince eğlenerek kaz gecesinin tadını çıkardılar.

7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑