Güncel

METRONUN TEMELİ ATILIYOR

Gebze ve Darıca ilçeleri arasındaki mesafeyi 1 saatten 19 dakikaya düşürecek tam otomatik ve sürücüsüz metro projesinin temel atma töreni  20 Ekim’de gerçekleşecek.

19 Ekim 2018 Saat: 10:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.555 kez okunmuştur

METRONUN TEMELİ ATILIYOR
METRONUN TEMELİ ATILIYOR

Gebze ve Darıca ilçeleri arasındaki mesafeyi 1 saatten 19 dakikaya düşürecek tam otomatik ve sürücüsüz metro projesinin temel atma töreni için geri sayım başladı.

Gebze-Darıca ilçeleri arasında hayata geçirilecek insansız metro hattında temel atılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje tamamlandığında İstanbul'daki metro hattına entegre edilmesi planlanıyor. Hayata geçirilecek metro hattının temeli 20 Ekim'de atılacak. Gebze- Darıca Metro Hattı Gebze OSB'den başlayıp, Darıca sahilde sona erecek.

MESAFELER KISALACAK

2 milyar 690 milyon TL’ye ihale edilen hattın 15.6 kilometrelik metro hattının 14,7 kilometresi tünel 900 metresi hemzemin olarak inşa edilecek. 90 saniye aralıklarla sefer yapılacak. 4 araç bu hatta görev yapacak. Sürücüsüz olarak planlanan metro sistemi, 12 istasyondan oluşacak. Metro hattı ile 1 saat süren Gebze OSB-Darıca sahili arasındaki mesafe 19 dakikaya inecek. İstanbul’la entegrasyon tamamlandığında ise Gebze-İstanbul Ayrılıkçeşme arası 60 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanına 30 dakikada ulaşım sağlanabilecek

Kaynak: Metronun temeli atılıyor

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑