Güncel

ORGANİK BAL ÜRETİYOR

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde Arıcılık yapan Ahmet Meral yetiştirdiği organik kestane ve çiçek balı ile bölgenin bal ihtiyacını karşılıyor.

4 Mart 2020 Saat: 14:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.683 kez okunmuştur

ORGANİK BAL ÜRETİYOR
ORGANİK BAL ÜRETİYOR

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde ikamet eden Ormancı Ahmet Meral 2000 yılından beri bölge halkının bal ihtiyacını karşılıyor.

Sakarya Orman işletme müdürlüğünden emekli Ahmet Meral kendi çabalarıyla yetıştirdiği arılardan mevsimine göre aldığı kestane ve ayçiçek balını pazarlayarak ihtiyaç sahiplerine satıyor. 

Bölgenin yüksek alanlarındaki yaylalarında bulunan arazilerde bölgeye özgü kestane çiçeğinden yılda ortalama 400 kilo kestane balı, Trakyada ki beslenme alanlarında kaldığı süreçte ayçiceği  ile beklenen arılarından yılda yaklaşık 850 kilo bal aldığını belirten Balcı Ahmet Meral "60 Kovan Arım var kısın sürekli bakımlarını yapıyorum. Mart ayı sonu çıktığım araziden Temmuz ayı sonuna kadar bölgemizdrki yaylalarda ve Trakyada kalıyorum. Arılardan aldığım tamamen organik olan balı özel müşterilerimize yetiştiremiyorum." dedi.  7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑