whatsapp

Yaşam

ÖZEL ÇOCUKLAR HEM KAZANDI HEM DE DOYASIYA EĞLENDİ

Özel çocuklara mutlu bir gün yaşatmak isteyen İzmit Belediyesi down sendromlu çocuklar ve ailelerini vatandaşla bir araya getirdi. Etkinlikte özel çocuklar hem eğlendi hem de gıdadan giyime el emeği ürünlerini satarak gelir elde etti

22 Mart 2021 Saat: 23:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 846 kez okunmuştur

ÖZEL ÇOCUKLAR HEM KAZANDI HEM DE DOYASIYA EĞLENDİ
ÖZEL ÇOCUKLAR HEM KAZANDI HEM DE DOYASIYA EĞLENDİ
İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle engelli dernekleriyle birlikte Down Kafe’de etkinlik düzenledi. Özel çocukların ve ailelerinin yaptığı hediyelik eşyalar stantlarda, marifetli ellerden çıkan yemekler ise İzmit Belediyesi Down Kafe’de İzmitliler’in beğenisine sunuldu. 
GELİRLER ÖZEL ÇOCUKLARA 
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği el emeği ürünler ve damaklarda güzel tatlar bırakan yemeklerden elde edilen gelirler özel çocuklar yararına kullanılmak üzere Kocaeli Özel Gereksinimli Bireyler Derneği (KÖGBİRDER), Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği (KOÇDER), Marmara Depremzede ve Bedensel Engelliler Derneği ile Tüm Engellileri Birleştirme Derneği’ne bağışlandı.
ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ ÇOK EĞLENDİ
Mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştiren etkinlikte down sendromuna dikkat çekmek amacıyla hazırlanan 1 simgeli yaka broşları vatandaşlara dağıtıldı. İzmit Belediye Bandosu’nun mini konserinde hareketli parçalarla doyasıya eğlenen özel çocuklar, aileleri ve organizasyona dahil olan vatandaşlar unutamayacakları güzellikte bir gün yaşadı.
EL VERİN HAYATA TUTUNSUNLAR
İzmit Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İlkin Kılıçarslan, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için hazırlanan bu etkinlikte topluma bilgi vermek adına Fatma Başkanımızın destekleriyle çok güzel bir etkinlik yaptık. Diğer engelli gruplarıyla birlikte ‘Down sendromlu kardeşlerimizin yanındayız’ dedik. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bize ‘El Verin Hayat Bulsunlar. El Verin Hayata Tutunsunlar’ mesajı verdi. Biz de çocuklarımıza el veriyoruz” dedi.
ONLARI MUTLU ETMEK İSTEDİK
Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Miray Onur ise “Etkinliğimize tüm engelli derneklerimizi çağırdık. Bir çatı altında toplanarak elde edilen gelirleri yine derneklerimize bağışlayalım diye düşündük. Özel bireylerimiz ve aileleri pandemi dolayısıyla sosyal hayata katılım sağlayamadı. Bizler de hep birlikte onları mutlu edelim, eğlendirelim istedik” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑