whatsapp

Güncel

‘KRİZİN BEDELİNİ ÖDEMEYECEĞİZ’

Gebze Sendikalar Birliği tarafından gerçekleştirilen yürüyüş ve eylemde işçilerin krizin bedelini ödemeyecekleri belirtildi.

25 Ekim 2018 Saat: 10:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.420 kez okunmuştur

‘KRİZİN BEDELİNİ ÖDEMEYECEĞİZ’
‘KRİZİN BEDELİNİ ÖDEMEYECEĞİZ’

Gebze Sendikalar Birliği tarafından önceki gün ‘Krizin bedelini ödemeyeceğiz’ başlıklı bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Eski Öğretmenlerevi’nin önünde toplanan Gebze Sendikalar Birliği’ne bağlı sendikaların başkanları Petrol-İş sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Tek Gıda-İş Anadolu Yakası Zeynel Öztaş, Lastik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Ziya Ünal, Tez Koop-İş Gebze Şubesi Başkanı Engin Şevket Şimşek, Eğitim-Sen Gebze Şubesi Başkanı Oğur Aydın, Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Başkanı Bülent Metin, Tüm Emekli-Sen Gebze Şubesi Başkanı Cemil Yüksek, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan, Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş ve çok sayıda işçi ile STK temsilcileri, CHP, Emek Partisi, ÖDP, TKP ilçe başkanları buradan sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı.

EKONOMİYİ KARAYA OTURTMUŞTUR

15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na gelen işçileri adına basın açıklamasını Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz yaparak, “Ülkemiz ekonomisi sermaye yanlısı politikalar ve günü kurtarmaya dönük uygulamalar nedeniyle bir kez daha krize sürüklenmiştir. Türk Lirası değer kaybetmiş, enflasyon rekor seviyelere çıkmış ve faizler hızla artmıştır. Ekonomide yaşanan bu gelişmelerin ve krizin nedeni bellidir. Sermayenin çıkarlarını düşünen politikalar ve sıcak paraya dayalı günü kurtaran önlemler ekonomiyi karaya oturtmuştur.

İŞSİZLİK VE SÖMÜRÜ ARTMIŞTIR

Krizin nedeni yanlış politikalardır. Ekonomi büyürken bundan emekçilere pay vermeyenler şimdi bizden fedakârlık beklemektedir. Ekonominde işler sermaye açısından iyi giderken cefayı emekçiler çekmiştir. İşsizlik ve sömürü artmıştır. Emekçilerin hayat şartlarında herhangi bir iyileşme olmamıştır. Uyarıyoruz krizin faturasını işçi ve emekçilere kesilmesine asla izin vermeyeceğiz. Hükümetin açıkladığı programlarla halkımızdan fedakârlık beklemesi ve kemer sıkma önlemlerine başvurması kabul edilemez. Fedakârlık yapması gerekenler yıllardır büyük kazançlar elde eden sermaye kesimi ve işverenlerdir.

MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Aynı dönemde kriz fırsatçılığı yapılarak çok sayıda emek düşmanı uygulamaya imza atılmakta ve işçilerin örgütlenme hakkı yok sayılmaktadır. İşçiler artan fiyatlar ve pahalılıkla birlikte, hızla yoksullaşmaktadır. Tüm bu saldırılara karşı, işçin örgütlenmekten ve örgütlülüğüne sahip çıkmaktan, sendikaların ise birlikte mücadele etmekten başka çaresi yoktur. Sınıf dayanışması güçlendirilmelidir. Bugün Gebze’de olduğu gibi, tüm sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ve emekten yana güçleri kriz fırsatçılığına karşı birlik olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz.

ASGARİ ÜCRETE DÜZELTME YAPILMALI

Asgari ücretle enflasyon kayıpları hemen uygulanmalı ve düzeltme yapılmalı, yılbaşında asgari ücret enflasyonun üzerinde bir oranda arttırılarak insanca yaşanacak bir düzeye çıkarılmalıdır. Emekçi halkımızın tükettiği temel mal ve hizmetlerde, enerji ve ulaşımda fiyatlar kontrol altına alınmalı ve yapılan zamlar geri çekilmelidir. Eğitim ve sağlık gibi temel hizmetler tamamen ücretsiz hale getirilmelidir.  Sendikalar ve emek örgütleri, bu taleplerini duyurmak ve kriz bahanesiyle yapılan saldırıları göğüslemek için ortak bir mücadele vererek dayanışmayı yükseltmek zorundadır.

KRİZ FIRSATÇILIĞINA İZİN VERMEYECEĞİMİZ

Bugün Gebze’de Flormar, Bss Metal, Bursa’da Cargill, Tüv Türk Muğla, Real, Uyum Makine İşçileri, İstanbul’da 3. Havalimanı işçilerinin yaktığı mücadele ateşi, kriz dayatmalarına karşı tüm sendikalara ve emekçilere ilham vermektedir. Gebze Sendikalar Birliği olarak havzamızda kriz fırsatçılığına izin vermeyeceğimizi belirtiyor, haksız uygulamalara hep birlikte karşı çıkacağımızın altını çiziyoruz. Krizin sorumlusu biz değiliz, faturasını biz ödemeyeceğiz.” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler halay çekerek olaysız bir şekilde dağıldılar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑