Kültür/Sanat

12. Alaçatı Ot Festivali lansmanı istanbul’da yapıldı

Bu yıl 12'ncisinin yapılacağı, Alaçatı ot Festivali lansmanı İstanbul’da “Yeniden Doğuş” temasıyla basına tanıtıldı.

20 Nisan 2023 Saat: 11:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 993 kez okunmuştur

12. Alaçatı Ot Festivali lansmanı istanbul’da yapıldı
12. Alaçatı Ot Festivali lansmanı istanbul’da yapıldı

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl depremin yaralarını sarmak amacıyla düzenlenecek festivalin bu yılki teması “Yeniden Doğuş” olacak.

 Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen, endemik otlar ve bu otlarla hazırlanan eşsiz lezzetlerle keyifli anlar yaşatan ‘Otların Rüzgârlı Öyküsü’Alaçatı Ot Festivali, bu yıl on ikinci kez düzenleniyor. Alaçatı Ot Festivali’nin Basın Toplantısı’nın ikincisi The Stay Bosphorus Hotel’de yapıldı. Toplantıya Çeşme Belediye Başkanı M.Ekrem Oran’ın yanı sıra Jüri başkanı Ayhan Sicimoğlu, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Birbirinden leziz etkinlikleri, sokaklara yayılan mis gibi kokuları ile önemli Dünya festivalleri arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali bu yıl da konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.

 Festivalin Teması ‘Yeniden Doğuş’

Dünyaca ünlü şeflerin jüri olarak katılacağı, Ege’de yetişen sayısız otun sergilendiği Alaçatı Ot Festivali’nin bu yılki ana teması “Yeniden Doğuş” olacak.Festivalin kurucularından ünlü müzisyen ve sunucu Ayhan Sicimoğlu ve Tülin Onaner’in katılımıyla gerçekleşecek, dopdolu içeriği ile cıvıl cıvıl anların yaşanacağı Festival Korteji ise 28 Nisan Cuma günü ünlü isimler eşliğinde yapılacak.

 Depremden Etkilenen 11 İlin Yöresel Ürünleri Sergilenecek

Depremde etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Malatya, Kilis’in bölgesel lezzetlerinden oluşturulacak stantlarla, vatandaşlara ve yerel üreticilere destek olunacak. Hatay’ın künefesinden, içli köftesine, Malatya’nın kayısısından Gaziantep’in baklavasına kadar birçok ürün sergilenecek.

 Karsu Sahne Alacak

Festival kapsamında, otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar bir çok etkinlik programlanmış durumda. 28 Nisan Cuma akşamı adını Hatay’ın Karsu köyünden alan ve depremde çok sayıda akrabasını kaybeden şarkıcı Karsu Dönmez sahne alacak.

 Duman Alaçatı Ot Festivali’nde

29 Nisan Cumartesi günü ise Rock müzik grubu Duman sahne alacak. Duman en sevilen şarkılarını Çeşmeliler için söyleyecek.

 Antakya Medeniyetler Korosu Konser Verecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu deprem yararına düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali’nde konser verecek. Medeniyetler arasında köprü oluşturmak ve kadim kent Hatay'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2007'de farklı din ve mezheplere mensup sanatçılarla kurulan koro, depremde yıkılan şehirlerde yaraların sarılması için dayanışma konserleri düzenliyor. Topluluk, konserlerinde depremlerde kaybettiği üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz'ın anısına da şarkılar seslendirecek. Koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş ve 2019-2020'de Kültür Bakanlığı Özel Ödülü almıştı.

 Çağla Şıkel İle En Güzel Yemek Yarışması

Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini alacağı 12’inci Alaçatı Ot Festivali’nde Çağla Şıkel’in sunacağı yarışmada en güzel yemekler ve otlar yarışacak.

 Jüri Başkanı Ayhan Sicimoğlu

Birbirinden ünlü şeflerin yer alacağı Alaçatı Ot Festivali’nin kurucularından Ayhan Sicimoğlu da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yemek ve ot yarışmasında Jüri Başkanı olacak.

 Oran, “Dayanışma Ruhuyla İyileşeceğiz”-

Turizmhaberci  tam takım oradaydı

Turizmhaberc.com  tam kadro olarak lansmanda yerini aldı.  İmtiyaz sahibi Soner Kılıç genel sanat Yönetmeni Doç.Dr. Tuizm yazarı İkramettin Karaman Görsel yönetmen Fotoğraf sanatcısı Ufuk Bagan turizm yazarı usta gazeteci Yılmaz Parlar dan olulan  ekip  günün anısına  Gazetemizin yazarı İkrammettin hocanın hazırladığı  carlligrafi sanatı ile yapılmış isimliği Başkan M.Ekrem Oran hediye etti.

“Yöresel Lezzetlerle Daha Çok Zenginleşecek”

Oran, “Yarımadada yetişen otlar, yerel lezzetler özelinde gerçekleştirdiğimiz ‘Otların rüzgarlı öyküsü’ Alaçatı Ot Festivali’mizde, bu yıl bir istisna yaparak, stantlarımızda Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Malatya ve Kilis’in bölgesel lezzetlerine de yer vereceğiz. Yarışmalar, sergiler, söyleşiler, konserlerle cıvıl cıvıl misafirleriyle Alaçatı’nın eşsiz atmosferinde baharı karşılayacağımız 12. Alaçatı Ot Festivalimizde stantlarımız deprem bölgesinden katılımcılarımızın hazırladığı yöresel lezzetlerle çok daha zenginleşecek” diye konuştu.

 “Tüm Renkleriyle Baharı Birlikte Karşılayacağız”

‘Birlikte el ele verip iyileşeceğiz’ diyen Oran, şunları söyledi:

“Alaçatı Ot Festivali’n Gastronomik söyleşilerde, zeytini, enginarı, meşhur limonumuzu, bölgemizin endemik türlerinin sağlığımıza pozitif etkilerini konuşacağız, zamanla dönüşen yemek kültürünü, mutfağımızın zenginliklerini konuşacağız. Sağlıklı beslenmenin, sürdürülebilir bir yaşamın ipuçlarından bahsedeceğiz. Alaçatı’nın tüm sokaklarından müzik tınıları yükselecek.

Mücadele devam ediyor. Hayata sımsıkı tutunmak, birbirimize sarılarak aydınlık yarınlara yürümek zorundayız. Birlikte el ele verip iyileşeceğiz. Tüm renkleriyle ışıl ışıl, gümbür gümbür gelen baharı hep birlikte karşılayacağız.

Kucağımızda demet demet sevgi çiçekleri, yüreğimizde çocuksu bir heyecanla umutlarımızı büyüteceğimiz bu coşkuya ortak olmak isteyen herkesi, Otların Rüzgarlı Öyküsüne, yeniden doğuşun şenliğine, Alaçatı Ot Festivali’mize bekliyoruz.”

 Alaçatı Ot Festivali lansman sonrası, başkan M. Ekrem Oran gazeteciler ile geçmişten bu güne gelen festival süreçlerini kouştular.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑