whatsapp

Siyaset

17 Yılda 17 Santim Yol Alamadık

Gölcük ve Düzce depremlerinin üzerinden yaklaşık 17 yıl geçmesine rağmen yeni acıların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmaması olası bir depremde çok büyük faciaların meydana geleceğini gösteriyor.

11 Şubat 2016 Saat: 08:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.320 kez okunmuştur

17 Yılda 17 Santim Yol Alamadık
17 Yılda 17 Santim Yol Alamadık

Konuya ilişkin CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  Gölcük ve Düzce depremlerinde hasar gören binaların akıbetine yönelik Meclise Araştırma önergesi verdi.

 

400 bin hasarlı bina ne durumda?

Akar, önergesinde, Türkiye'nin yüzde 96'sının deprem kuşağında yer aldığını belirterek Gölcük ve Düzce depremleri sonrasında 103 bin ağır hasarlı, 119 bin orta hasarlı, 128 bin hafif hasarlı ve tespiti yapılmayanlar da dahil edildiğinde bazı kaynaklara göre 400 bin yapının hasar gördüğünü kaydetti. Aradan geçen 17 yılda hasar gören yapıların onarımı ve güçlendirme işleminin hala sonuçlandırılamadığını, bu alanda sıkıntıların yaşandığının da resmi ağızlardan belirtildiğinin açıklayan Akar, TBMM'nin konu ile ilgili Araştırma Komisyonu kurmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

 

Acılara Rağmen Tabut Evlerde Yaşam Sürüyor

Kocaeli de deprem sonrası çalışmalara ilişkin bilgi veren Akar, ilk tespitler de 617 adet yıkılması gereken binanın saptandığını ancak 2012 yılında Kocaeli Valiliğin yaptığı tespit çalışmalarında bu rakamın 3.756 olarak belirlendiğini belirtti. Bu binalarda hala yaşamların sürdüğünün altını çizen Akar, genellikle üniversite öğrencilerin bu binalarda kiracı olarak oturduğunu belirterek 4 bin 200 kiracının hasarlı binalarda yaşam sürmesinin olası bir deprem de olacak can kayıplarının habercisi olduğunu söyledi.

 

Ülkemizin % 96’ sının aktif deprem kuşağında olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  deprem kaçınılmaz bir gerçek ama olası bir deprem de hasarı en aza indirmek için gereken çalışmaların biran önce hayata geçirilmesi gerekiyor diyerek özellikle Gölcük ve Düzce depremi sonrasın da depremin etkilediği Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova ve İstanbul illerinde hasarlı binaların tespiti ve güçlendirme çalışmalarının yapılmasına yönelik Meclis de bir komisyon kurulması için önergesini verdi.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑